Oboževalec Cavendisha izpolnil obljubo in si vtetoviral njegovo podobo

V trenutkih navdušenja človek pogosto prehitro spregovori, kar je na lastni koži spoznal Paul James. Britanec je zaradi predolgega jezika na levi nogi dobil tetovažo svojega idola Marka Cavendisha.

Ob koncu lanske sezone se je zdelo, da je Mark Cavendish dokončno odpisan in ga ne bomo več videli na dirkah najvišjega nivoja. Rešilno bilko so mu nato ponudili pri Deceuninck-Quick Step, kjer so ga za eno leto vzel v svoje vrste, a le redki so pričakovali, da bo 36-letnik še lahko konkurenčen.

Med dvomljivci je bil tudi Paul James, ki je med enim izmed pogovorov s prijatelji napovedal, da si bo vtetoviral podobo Cavendisha, če bo Britanec še kdaj prišel do zmage. Stava je postala uradna, ko je James obljubo zapisal na Twitter. Zapis je hitro zakrožil v kolesarskih vodah in poti nazaj ni bilo več.

Ko je podpisal z Deceuninck-Quick Stepom, sem prijatelju ali dvema rekel: ‘Če Cav letos osvoji kakšno zmago, si bo vtetoviral njegovo podobo,” je razložil James. “Nato sem to napisal tudi popularnemu kolesarskemu navdušencu na Twitterju in kmalu je bilo na vseh družbenih omrežjih.”

Mark Cavendish je našel domovanje na levi nogi Paula Jamesa. (vir: twitter)

Cavendisheva sezona se ni začela najbolje, na prvi dirki je zasedel 94. mesto in zdelo se je, da je James varen. A le nekaj tednov kasneje je Cavendish v Belgiji prišel do drugega mesta, ki ga je nato dosegel še na dirki Coppi e Bartali v Italiji.

Vse večkrat se je uvrščal tik pod sam vrh, dokler ni na Dirki po Turčiji osvojil drugo etapo, kasneje pa dodal še tri zmage. Jamesova usoda je bila tako zapečatena še pred Cavendishevim neverjetnim Tourom.

Ne vem,” je James odgovoril na vprašanje, ali je v trenutku napovedi pričakoval, da si bo moral resnično omisliti tatu. “Glede na rezultate prejšnjih let … možnosti niso bile velike. A sem njegov veliki oboževalec in sem ga vedno visoko cenil, zato sem upal, da bo zmagal, četudi bi to pomenilo, da dobim tatu.”

James je Cavendishevo prvo zmago v sezoni spremljal v službi: “Sem osebni trener in v fitnesu sem gledal Dirko po Turčiji na telefonu.”

Ko je Cav zmagal prvo etapo, sem tekel po fitnesu in kričal, kot da sem ravnokar zadel zmagovalni zadetek v finalu svetovnega prvenstva. Ko je zmagal na prvi etapi na Touru, pa sem imel Covid in sem skušal ponoviti slavje, a nisem imel glasu, da bi lahko kričal.”

James je priznal, da ga je po Cavendishevi prvi zmagi za dan ali dva spreletela misel o opustitvi načrta. “Gre za veliko obvezo, prav tako pa je zadeva precej draga. A vendar sem mož beseda in zaradi vsega, kar je Cav preživel in navdiha, ki mi ga daje, sem se odločil, da stvar izpeljem do konca.”

Britanec si je za tetovažo izbral sliko Cavendisha z Dirke po Franciji, kjer v zeleni majici najboljšega po točkah slavi eno izmed etapnih zmag.

Odzivi so zelo pozitivni. Ljudje mi pravijo, da gre za izvrstno umetniško delo in da je videti zelo dobro,” je še povedal James in dodal, da tudi njegovo dekle podpira novo pridobitev izbranca.

Navdušen sem, mislim, da izgleda lepo. Še nekoliko lepše bo, ko se bo do konca zacelilo. Ne vem, ali jo je Cav že videl. Če jo je, upam, da mu je všeč in ne misli, da sem neki fanatični čudak,” je še dodal James.

Prejšnji članekPatrick Lefevere: “Tlakovci ne sodijo na Dirko po Franciji”
Naslednji članekAvtomobil med treningom zbil dva kolesarja Androni Giocattolija Sidermeca