ZADNJE NOVICE

Chris Anker Sørensen tik pred svetovnim prvenstvom umrl v nesreči

Kolesarski svet je na predvečer začetka svetovnega prvenstva pretresla vest, da je v nesreči življenje izgubil nekdanji kolesar Chris Anker Sørensen. Te dni je čas preživljal v Belgiji, kjer je deloval kot strokovni komentator danske televizije.

Tony Martin po 14 letih maha kolesarstvu v slovo

Tony Martin je na dan kronometra sporočil, da bosta preizkušnji na svetovnem prvenstvu njegovi zadnji v profesionalni karieri. Po 14 letih se je odločil, da konča športno pot.

Filippo Ganna preprečil zmagoslavje ljubljenca domačega občinstva

Še drugo leto zapored je z vožnjo na čas najhitreje opravil Filippo Ganna, ki bo še leto dni nosil mavrično majico svetovnega prvaka. Najbolj se mu je približal Wout van Aert, tretji pa je bil še en Belgijec Remco Evenepoel.

Ura resnice za mavrično majico svetovnega prvaka

Knokke-Heist bo prizorišče štarta vožnje na čas svetovnega prvenstva. Danes se bodo udarili moški, med katerimi imamo dva predstavnika tudi Slovenci. Žal ne sodita v najožji krog favoritov, a vseeno bosta poskušala poseči čim višje.

SVETOVNO PRVENSTVO: Štartni časi vožnje na čas

Svetovno prvenstvo se v Belgiji začenja z moško individualno vožnjo na čas. Na njej bosta slovenske barve zastopala Jan Tratnik in Tadej Pogačar, ki bosta merila visoko, a za skok na sam vrh bo potrebno veliko presenečenje.

Movistar in Miguel Angel Lopez končala skupno pot

Iz tabora Movistarja so sporočili, da Miguel Angel Lopez v kratkem ne bo več njihov član. Strani sta sprejeli soglasno odločitev o prekinitvi pogodbe.

Pogačar uspehe dosega tudi v zasebnem življenju

Tadej Pogačar je proste dni med evropskim in svetovnim prvenstvom izkoristil za veliko spremembo v zasebnem življenju. Zaročil je svojo dolgoletno partnerico Urško Žigart.

Po dveh letih na vrhu lestvice ni več Slovenec

Slovenija ima še vedno dva predstavnika znotraj najboljše trojice kolesarjev, a po dveh letih na samem vrhu ni več enega izmed naših kolesarjev. Tja se je zavihtel Wout van Aert.

Contador drži obljubo in se odpravlja na 1600-kilometrsko pot iz Madrida v Milano

Nekdanji španski kolesar Alberto Contador bo v šestih dneh prekolesaril 1600 kilometrov in tako izpolnil obljubo, ki jo je dal letos na Dirki po Italiji.

BikeExchange pred etapo ugotovil, da so jim ukradli kolesa

V Franciji trenutno poteka manjša dirka Tour de l'Ardeche, kjer pa je zastopanost World Tour ekip precej dobra. Ena izmed njih je zasedba BikeExchanga, a članice ekipe je pred peto etapo čakalo neprijetno presenečenje.
google-site-verification=s_7LENCT4DCcUl7uG4Xhp8uoADpRWPlP79sZZ8IW9Uw