ZADNJE NOVICE

Egan Bernal sanja o zmagi na Vuelti, a letos nanjo ne bo pripravljen

Po nekaj težavah zaradi zapleta z okužbo je Egan Bernal v teh dneh končno pripotoval v rodno Kolumbijo, kjer je z rojaki proslavil zmago na Dirki po Italiji. A svoj pogled počasi že obrača proti nadaljevanju sezone, kjer ga čaka Dirka po Španiji.

Matej Mohorič bo na Dirki po Franciji ponosno razkazoval majico državnega prvaka

Deset krogov v okolici Kopra je najhitreje prekolesaril Matej Mohorič, ki se še drugič v karieri veseli naslova državnega prvaka. V zaključku je zbral več moči kot Jan Polanc, s katerim sta napadla v osmem krogu.

Policisti ustrelili voznika, ki je z avtomobilom med dirko zapeljal v skupino kolesarjev

V Združenih državah Amerike, natančneje v zvezni državi Arizoni, je ta konec tedna potekala 13. izvedba kolesarske dirke Bike the Bluff. Kar bi moral biti vesel dogodek, se je kmalu prelevilo v nočno moro za vse udeležence dirke.

V Kopru bomo dobili novega državnega prvaka na cestni dirki

Pred nami je še drugo dejanje državnega prvenstva. Tudi tokrat se bodo kolesarji za prestižni naslov borili v Kopru in njegovi okolici, že sedaj pa je jasno, da bomo imeli novega zmagovalca. Primož Roglič lanske zmage namreč ne bo branil.

Primož Roglič skupaj z ekipo predstavlja nov dres

Primož Roglič in Jumbo-Visma sta v sodelovanju z opremljevalcem AGU predstavila nov dres. Ta ne bo uporabljen na dirkah, namenjen bo le prodaji.

Jan Polanc nepričakovano ostaja brez Toura

Pred včerajšnjim državnim prvenstvom v vožnji na čas je Jan Polanc izvedel, da letos ni bil izbran v osmerico ekipe, ki bo odpotovala na Dirko po Franciji. Nasprotno s pričakovanji bo Tadej Pogačar tam nastopal brez svojega najzvestejšega pomočnika.

Rohan Dennis tik pred prestopom k Jumbo-Vismi?

Nizozemski časnik WielerFlits, ki slovi kot izjemno zanesljiv vir, poroča, da naj bi se Rohan Dennis po koncu sezone preselil k Jumbo-Vismi. Avstralcu se letos izteče pogodba z Ineos Grenadiersih, ki je nima namena podaljšati.

Na obraz Fabia Jakobsena se po operaciji vrača nasmešek

»Hokejski« nasmešek Fabia Jakobsena je izginil. Nizozemec je prestal eno zadnjih operacij, v kateri so mu namestili 10 novih zob in poskrbeli, da je zobovje zopet celo.

Jan Tratnik in Eugenia Bujak tretjič do naslova državnega prvaka v vožnji na čas

V Kopru smo dobili nova državna prvaka v elitni konkurenci moških in žensk. Med fanti je slavil Jan Tratnik, med dekleti pa Eugenia Bujak. Oba se laskavega naslova veselita že tretjič.

DRŽAVNO PRVENSTVO V VOŽNJI NA ČAS: Štartni časi

V Kopru se bo danes odvilo prvo dejanje državnega prvenstva. Kolesarji se bodo pomerili za naslov državnega prvaka v vožnji na čas.