Neverjetni Magnus Cort Nielsen zopet na vrhu, Roglič po padcu varno v cilj

Le dan po tem, ko so se mu sanje o etapni zmagi razblinile 200 metrov pred ciljem, se Magnus Cort Nielsen v cilju zopet veseli. Primož Roglič je bil udeležen v padcu, a jo odnesel brez hujših posledic in varno prišel v cilj z ostalimi favoriti.

Še tretji dan zapored smo v zaključnih kilometrih videli atraktivno dirkanje, predvsem na vzponih. Tokrat je bil beg ujet že zgodaj, kar je ponudilo novo priložnost za napad, ki jo je izkoristila četverica kolesarjev.

V ospredju so si privozili 30 sekund prednosti in BikeExchange je moral ob pomoči UAE Emiratesov vložiti ogromno truda, da so skupino pripeljali do ubežnikov. Michael Matthews (BikeExchange) in Matteo Trentin (UAE Emirates) sta upala, da bosta lahko nagradila delo klubskih kolegov, a danes je bil v glavnini nekdo močnejši.

Magnus Cort Nielsen (EF Education-Nippo) je zadnje kilometre preživel ustrezno skrit v zavetrju, nato pa ga je v zadnjem kilometru v ospredje potegnil Jens Keukeleire (EF Education-Nippo) in hitro se je odprlo nekaj metrov luknje.

Dvojici v rožnatih dresih je sledil le Andrea Bagioli (Deceuninck-Quick Step), a kljub ugodnemu položaju v zavetrju pred Danca ni uspel priti. Cort Nielsen se tako veseli svoje druge zmage na letošnji Vuelti, Bagioli pa bo moral na svojo prvo še počakati.

Petinpetdeset kilometrov pred ciljem je na spustu prišlo do padca, v katerega je bil udeležen tudi Primož Roglič (Jumbo-Visma). Kolesarji pred njim so padli najprej in zmanjkalo je časa in prostora, da bi lahko odreagiral. Roglič je na srečo padel v travo ob cesti in se hitro pobral ter se s pomočjo moštvenih kolegov vrnil v glavnino.

Ob padcu jo je slabše odnesel Dylan van Baarle (Ineos Grenadiers), ki je bil močno okrvavljen po komolcu. Tudi njegov sotekmovalec Adam Yates (Ineos Grenadiers) je močno udaril ob tla in šepal, a se vseeno uspešno vrnil v ospredje in končal z glavnino.

V skupnem seštevku do večjih sprememb ni prišlo, še naprej vodi Odd Christian Eiking (Intermarche-Wanty Gobert), ki ima 58 sekund naskoka pred Guillaumejem Martinom (Cofidis) in 1:56 pred Primožem Rogličem.

Prejšnji članekMikel Landa: »Zadnjih nekaj dni sem se počutil zares slabo«
Naslednji članekTudi Louis Vuitton si želi kos kolesarske pogače