Neutrudni Valverde bo del kolesarskega cirkusa tudi v letu 2022

Letos januarja je Alejandro Valverde (spet) napovedal svojo upokojitev. Tokrat je trdil, da je odločitev dokončna, a že junija je namignil, da bi lahko v karavani ostal še kakšno leto. Po odstopu z Dirke po Španiji je odločitev o nadaljevanju tudi uradno potrdil.

Alejandro Valverde bo leta 2022 začel že svojo dvajseto profesionalno sezono. Še naprej bo član Movistarja, katerega dres nosi že 17 let. Čeprav mu po koncu sezone poteče pogodba, pa mu bodo v moštvu zagotovo ponudili podaljšanje, saj je želja o nadaljevanju skupne poti obojestranska.

»V letu 2022 bom nadaljeval kariero. Imam moč in motivacijo, da pomagam ali se sam borim za zmage,« je veteran povedal v pogovoru s španskim Eurosportom.

Pri 41-letih je Valverde z naskokom najstarejši kolesar na World Tour ravni. Že vrsto let se ga drži vzdevek dedek in očitno mu to odgovarja. Čeprav v karavani nastopajo nekateri fantje, ki bi skoraj lahko bili njegovi otroci, pa Španec še naprej dokazuje, da se lahko kosa tudi z njimi.

Alejandro Valverde je profesionalno pot začel že daljnega leta 2002. (vir: twitter)

V zadnjih sezonah je Špančeva rezultatska krivulja nekoliko upadla, a kljub temu je Valverde pogosto prisoten v razpletu posameznih dirk. Po nekaj slabši lanski sezoni je letos dvignil svojo formo in si privozil že dve zmagi, še nekajkrat pa je končal čisto pri vrhu.

Španec sicer trenutno okreva po poškodbi, ki jo je staknil na Dirki po Španiji. Ob padcu na 7. etapi je utrpel zlom ključnice, ki pa mu ne bi smel preprečiti še nekaj tekmovalnih dni pred koncem sezone.

Konec meseca namerava nastopiti na Dirki po Siciliji, nato pa ostati v Italiji še za nekaj enodnevnih dirk, ki bodo služile kot priprava na Dirko po Lombardiji. Španec je bil na njej že trikrat drugi, zmaga pa se mu za zdaj še izmika.  

»Okrevanje poteka dobro, a še zmeraj imam težavo z rebri. Nameravam se vrniti na Siciliji, v mislih pa imam predvsem Dirko po Lombardiji,« je razkril 41-letnik.

Prejšnji članekJe Miguel Angel Lopez že odpeljal zadnjo dirko v dresu Movistarja?
Naslednji članekIneos Grenadiers tik pred presenetljivim podpisom pogodbe s šprinterjem