Član Jumbo-Visme Nathan Van Hooydonck je ob koncu minulega leta izgubil novorojenega sina. Ob pomoči svoje partnerice se je nekaj dni kasneje vrnil na kolo, a bolečina je še vedno močno prisotno.

Ko se je večina sveta pripravljala na praznovanje novega leta, je Nathan Van Hooydonck preživljal enega najhujših obdobij svojega življenja. S partnerico sta 28. decembra izgubila novorojenega sina Thiaga. Tri dni kasneje, 31. decembra, so malega fantka pokopali.

Le dan po pogrebu se je Van Hooydonck usedel na kolo in opravil štiriurni trening. Prav kolo mu je omogočilo, da je vsaj za nekaj časa odvrnil misli od izgube otroka.  

Belgijec se je pred dnevi oglasil na družbenih omrežjih, kjer je javnosti razkril tragičen dogodek. V čustvenem zapisu je nagovoril svojega sina.

Dragi Thiago, tvoje srce je nehalo biti, še preden sva te lahko držala v rokah. Kljub temu si nama postregel z lepimi trenutki. Za trenutek smo bili trije. Mami, ati in ti, najin mali razbojnik. 28. december 2021 bo vedno poseben dan za naju, dan, ko sva postala starša. Nikoli te ne bova pozabila, saj boš vedno najin sin. Počivaj v miru, dragi prijatelj! Ljubiva te, mami in ati

V kasnejšem pogovoru z mediji se je član Jumbo-Visme zahvalil partnerici Alecii Cari, ki ga je vlekla skozi težke trenutke in mu svetovala, naj se z ekipo vseeno odpravi na priprave v Španijo, saj se bo tako lažje vrnil v stare tirnice.

Intervju s 26-letnikom je bil opravljen dan preden je Jumbo-Visma končala priprave zaradi okužbe s Covidom-19.

Tukaj sem zahvaljujoč Alecii. Ob vsem, kar se je dogajalo, je bila veliko močnejša od mene. Povlekla me je skozi. Ko sem imel težke trenutke, je bila ona bolje in obratno. Vedno sva lahko podpirala drug drugega. Dejstvo, da sem danes tukaj in lahko nadaljujem svoje priprave v Španiji, je 100-odstotno posledica nje,” je sedmi sili zaupal Van Hooydonck.

Alicia je rekla: ‘Pojdi, saj mislim, da bo to dobro zate. Če boš po treh dneh ugotovil, da ne gre, se vrni domov.’ In imela je prav, saj sem zelo vesel, da sem tu.”

Tabor v Španiji je članu Jumbo-Visme predstavljal izklop iz realnega sveta. Tragičnega dogodka jasno ni povsem pozabil, a vsaj nekaj trenutkov na dan se je imel lepo.

“Tabor v Španiji mi predstavlja veliko distrakcijo. V ekipi imamo nekaj zabavljačev, ki skrbijo za dobro vzdušje, zaradi česar lahko malo odmisliš težave. Bučnega smeha vseeno še ni in ga tudi še nekaj časa ne bo.

Pohvalil je tudi moštvo, ki mu stoji ob strani in mu nudi vso potrebno podporo.

“Sklenjen je dogovor, da bom pravočasno nakazal, da imam slab dan. Morda bom po nekaj dneh doma, če stvari ne bodo tekle, kot bi mogle. Ekipa me podpira, so naravnost fantastični.

Razpoloženje se mu spreminja iz dneva v dan in iz ure v uro.

Neprestano razmišljam o izgubi. Nekateri dnevi so boljši kot drugi, a ko se odpravim na trening in vidim otroški voziček, se mi srce zlomi na tisoč koščkov,” je še dodal.