Primož Roglič bo začetek sezone nekoliko zamaknil. V teh dneh bi se namreč moral priključiti ekipi na pripravah v Španiji, a je zaradi stika z okuženo osebo odšel v samoizolacijo.

Rogliču je zadnje testiranje pokazalo negativen izvid. Tudi pri Jumbo-Vismi so potrdili, da Roglič ni pozitiven na Covid-19, pač pa je bil le v stiku z osebo, pri kateri so odkrili okužbo. Posledično je moral Kisovčan v samoizolacijo, ki jo bo opravil v svojem monaškem domovanju.

Slovenski as bi se moral v teh dneh pridružiti ekipi, ki se trenutno mudi na pripravah v Španiji. Tam se je zbrala večina moštva, Roglič pa je svoj prihod napovedal z nekaj dnevnim zamikom. Nizozemsko moštvo bo v Alicanteju ostalo do 29. januarja, zato ne vedo, ali se jim bo Roglič sploh uspel pridružiti vsaj za nekaj dni.

Jumbo-Visma bo danes dokončno razkrila načrte za sezono. Del njih so že predstavili, saj so pred dnevi javnosti razkrili osmerico kolesarjev, ki se bo podala na Dirko po Franciji. V njej je pričakovano tudi slovenski as, ki bo prvi mož ekipe.

Glede na govorice bo Roglič sezono začel na dirki Pariz-Nica, ki bo na sporedu v začetku marca. Poleg Dirke po Franciji ima v koledarju trenutno le še nastop na generalki Toura – Kriteriju Dauphine. A pričakovati gre, da bomo 31-letnika lahko spremljali tudi na nekaterih spomladanskih klasikah. Najverjetneje bo branil zmago na Liege-Bastogne-Liege.

Članek vsebuje partnerske povezave. Če kupite katerikoli izdelek preko klika na povezavo, lahko Peloton Slovenija prejme provizijo. To na ceno izdelka, ki ga kupujete, ne vpliva. Na ta način podprete našo stran brez kakršnegakoli stroška.