Movistar in Miguel Angel Lopez končala skupno pot

Iz tabora Movistarja so sporočili, da Miguel Angel Lopez v kratkem ne bo več njihov član. Strani sta sprejeli soglasno odločitev o prekinitvi pogodbe.

Vsi mostovi so pogoreli in poti nazaj ni več. Po burnih zadnjih dneh v taboru Movistarja je postalo jasno, da Miguel Angel Lopez in špansko moštvo končujeta skupno pot. V ekipi so naznanili, da bo pogodba Kolumbijca prekinjena s 1. oktobrom.

Miguel Angel Lopez je vse od predzadnje etape Dirke po Španiji eden glavnih sovražnikov lastnega moštva. Kolumbijec je takrat po navodilih ekipe prenehal loviti tekmece in tako izgubil tretje mesto v skupnem seštevku. Ukaz moštva ga je razjezil in sklenil je, da sestopi s kolesa, s tem pa »na obrate« spravil direktorja ekipe Eusebia Unzueja.

Po dirki je bilo preko medijev opranega veliko umazanega perila. Lopez se je sicer javno opravičil, a Unzue je še naprej zatrjeval, da ne verjame, da bi strani še lahko sodelovali. Kar se je dolgo napovedovalo, je sedaj postalo tudi uradno.

»Danes oznanjamo, da bo po obojestranski odločitvi pogodba Miguela Angela Lopeza prekinjena 1. oktobra,« so zapisali v uradni izjavi in dodali: »Ekipa bi se rada zahvalila Miguelu Angelu za njegov trud in rezultate v letošnji sezoni in mu želi vse dobro v prihodnosti

Lopez se je Movistarju pridružil pred letošnjo sezono in si po dobrem uvodu v sezono prislužil dvoletno podaljšanje pogodbe. Na Dirki po Franciji nato ni upravičil visokih pričakovanj, veliko bolje pa mu je od nog šla Dirka po Španiji. Tam je tudi osvojil edino etapno zmago španske ekipe, le dva dni kasneje pa z dramatičnim odstopom povsem zasenčil pretekli uspeh.

Kje bo 27-letnik nadaljeval kariero še ni jasno. Trenutno se ga najglasneje povezuje s povratkom k Astani, kjer je preživel že šest sezon. Čeprav bo z oktobrom postal prost, pa ga v letošnji sezoni na dirkah ne pričakujemo prav veliko. Malo je namreč možnosti, da bi ga katero izmed moštev že pred koncem sezone pripeljalo v svojo sredino in poslalo na katero izmed dirk.  

Prejšnji članekPogačar uspehe dosega tudi v zasebnem življenju
Naslednji članekSVETOVNO PRVENSTVO: Štartni časi vožnje na čas