Primož Roglič se te dni mudi v Valencii, kjer bo v nedeljo potekala dirka razreda Moto GP. Kot častni gost podjetja Tissot, ki skrbi za merjenje časa na dirki, je od bližje spoznal motorje najvišjega razreda.

Švicarski proizvajalec prestižnih ur Tissot je že dolgo močno prisoten v športnem svetu, tudi v motociklizmu in kolesarstvu. Zadnjih nekaj sezon je tudi eden izmed sponzorjev Primoža Rogliča, katerega so sedaj povabili v Valencio na dirkališče Ricarda Torma.

Na zahodu Španije bo v nedeljo potekala motociklistična dirka, že celoten konec tedna pa potekajo treningi in kvalifikacije. Pred enim izmed treningov je garažo moštva Aprilia obiskal Primož Roglič in se tam srečal z dirkačem Aleixom Espargarojem, sicer navdušenim kolesarjem v prostem času.

Končno sem ga spoznal v živo, saj si preko Instagrama piševa že nekaj časa,” je povedal Roglič. “Poznam kar nekaj dirkačev iz vseh vrst motošporta, ki zelo radi kolesarijo. Zagotovo si lahko izmenjamo nekaj izkušenj.”

Roglič se je na motorju povsem “izgubil”. (vir: instagram/@Sportsorla)

Roglič je, v sicer polni kolesarski opremi, splezal na motor in se popolnoma zlil z njim. Še enkrat več smo se lahko prepričali, kako gibljiv in posledično aerodinamičen je lahko 32-letnik. A motor je za zdaj ostal nepremičen, saj moštva vožnje ne dovoljujejo, tudi Roglič sam pa je povedal, da si tako močne “zverine” ne bi upal peljati.

Ne bi si upal voziti s takšnim motorjem, a že to, da si lahko blizu in slišiš ter začutiš moč takšnega motorja, je nekaj izjemnega.”

Roglič pa ni ostal le v garaži, pač pa se je nato v družbi Espargaroja usedel na kolo. Dvojec je naredil nekaj krogov po dirkališču, preden se je Slovenec odpravil na ogled drugega prostega treninga, kjer je Aleix Espargaro postavil 12. najboljši čas.

Seveda ni šlo brez nekaj kolesarskih kilometrov. (vir: instagram/@motogp)

Roglič si sicer s svetom motociklizma ni tuj. Še pred kolesarsko kariero si je lastil kros motor, ki ga je kasneje prodal in prihodek investiral v nakup prvega cestnega kolesa.