Mohorič varno v cilju, Dirko po Poljski končuje na drugem mestu

Matej Mohorič je zadnjo etapo Dirke po Poljski končal v času glavnine in uspešno zadržal drugo mesto v skupnem seštevku. Skupne zmage se veseli Joao Almeida.

Sedma in hkrati zadnja etapa Dirke po Poljski je bila dolga le 145 kilometrov in v večini potekala le po ravnini. Boj za zmago je bil prepuščen šprinterjem, bolj ali manj pa je bilo tudi jasno, da v skupnem seštevku do sprememb ne bo prišlo.

Matej Mohorič je imel po včerajšnjem kronometru prevelik zaostanek za prvim mestom, da bi lahko napadal zmago preko bonifikacijskih sekund, zato danes pravega napada niti ni pripravljal. V cilj se je pripeljal na 28. mestu v času glavnine in tako potrdil odlično drugo mesto na dirki.

V skupnem seštevku je tako za zmagovalcem Joaom Almeido (Deceuninck-Quick Step) zaostal dvajset sekund. Dirka, ki predstavlja enega večjih uspehov njegove kariere, ima sicer nekaj grenkega priokusa, saj nikoli ni prišel do etapne zmage, kar dvakrat je namreč končal na drugem mestu.

“To je bila še ena dobra etapa za našo ekipo, znova pa sem razočaran z drugim mestom. Je kar malo frustrirajoče, ker se druga in tretja mesta tako ponavljajo. Po drugi strani pa bi lahko bilo tudi slabše, vseeno gre za izvrsten izid,« je povedal po peti etapi, a na koncu bo s celotno izkušnjo na Poljskem vseeno lahko zadovoljen.

Mohoriča čakata dva tedna počitka, nato pa se podaja v Belgijo, kjer bo nastopil na Dirki po Beneluksu. Poleg tega ima za zdaj v koledarju zapisano le še svetovno prvenstvo v Flandriji, kar bi bila lahko njegova zadnja dirka sezone. Že sedaj ima namreč v sezoni zabeleženih 60 tekmovalnih dni.

Zadnja etapa je sicer pripadla Nizozemcu Julius van den Bergu (EF Educatino-Nippo), za katerega je bila to sploh prva zmaga med profesionalci. Drugo mesto je zasedel Alexis Renard (Israel Start-Up nation), tretji pa je bil Matteo Jorgenson (Movistar).

Prejšnji članekPhilipsenu druga etapa, Mezgec pomagal Matthewsu do tretjega mesta
Naslednji članekRoglič pričakuje hude boje na zaključnem vzponu Picon Blanco