Matej Mohorič je bil na cestni dirki svetovnega prvenstva glavni adut slovenske reprezentance, ki je v ogenj poslala najmočnejšo možno zasedbo. Šenčurjan je bil na koncu najvišje uvrščeni Slovenec, a sam je pričakoval več kot 14. mesto.

Apetiti pred dirko so bili veliki, vsi v izbrani vrsti, še posebej pa Mohorič so napovedovali boj za kolajno, po tihem pa morda celo upali na majico svetovnega prvaka. Mohorič zato 14. mesto jemlje kot neuspeh, a poudarja, da je storil vse, kar je bilo v njegovi moči.

V cilju je Mohorič priznal, da je potrošil do zadnjega atoma moči. Danes je žal naletel na močnejše tekmece, ki so v zaključku lahko naredili razliko.

»Povsem sem prazen,« je priznal in se le nasmehnil. »Povsem sem izčrpan, ne vem, če bi lahko kaj storil drugače. Jedel sem toliko, kolikor sem vedel, da lahko prebavim. To je bila najtežja dirka v sezoni.«

Matej Mohorič je ponosen na izbrano vrsto in ve, da ji lahko pogleda v oči. (vir: twitter)

Prvo resno selekcijo je preživel brez težav in se dolgo časa dobro skrival v zavetrju. Nato pa so sledila številna pospeševanja, ob katerih je začutil utrujenost nog in kmalu je spoznal, da danes ne bo nič z medaljo.  

»Ko se je šlo na moč, sem bil zraven, nato pa mi je zmanjkalo moči. Mislim, da je bilo podobno z mnogimi tekmeci in fantje, ki so na odru za zmagovalce, si to povsem zaslužijo, saj so bili najmočnejši.«

»Prvi napad (Alaphilippa, op. p.) je bil izjemno močen, a sem se počutil dobro. Način vožnje mi je odgovarjal in bil sem motiviran za zaključne kilometre. Ko smo zapustili flandrski krog, še posebej pa na strmem tlakovanem vzponu, sem začel čutiti utrujenost nog. Zazvonil mi je alarm, a bilo je že prepozno

Slovenski as si v cilju ni očital ničesar, saj je dirkal skladno s svojimi možnostmi. Najpomembnejše se mu zdi, da lahko pogleda sotekmovalce v oči, četudi si z njimi deli razočaranje ob zapravljeni priložnosti.

»Nič ne bi spremenil, saj sem vse storil perfektno, točno tako kot sem si zamislil. Lahko se pogledam v ogledalo. Tudi vse člane reprezentance lahko pogledam v oči in rečem, da sem dal vse od sebe. Žal ni bilo dovolj

»Ta dirka je bila zame najpomembnejša v sezoni, zato sem jasno razočaran, a hkrati sem ponosen na našo vožnjo. Fantom bom v prihodnje vrnil uslugo, ko bo trasa odgovarjala njim,« je še dodal.