Mohorič na Vuelto kot eden glavnih mož ekipe

Rod Ellingworth, direktor Bahrain-McLarena je potrdil, da na Dirko po Španiji odhaja Matej Mohorič, ki bo v mladi postavi bahrajnskega moštva zavzel eno glavnih vlog. Za Kranjčana bo to že tretji nastop na španskem krogu, na katerem je do sedaj zbral tudi eno etapno zmago.

Najbolj slovensko World Tour moštvo Bahrain-McLaren bo tudi v Španiji imel slovenske predstavnike. Za zdaj kaže, da bo tam kot edini Slovenec oranžno-črn dres nosil Matej Mohorič, medtem ko Grega Bole in Luka Pibernik priložnosti verjetno ne bosta dobila. Preostala Slovenca v ekipi Jan Tratnik in Domen Novak se te dni podita na Dirki po Italiji, ki se bo teden dni celo prekrivala z Vuelto.

Leta 2017 je Mohorič slavil etapno zmago na Vuelti, tedaj še kot član UAE Emiratesov. vir: twitter

Bahrajnsko moštvo bo v Španijo potovalo brez jasnega vodje, ki bi se potegoval za visoko uvrstitev v skupnem seštevku. Mikela Lando, ki je tako kot Mohorič nastopal na Dirki po Franciji, se je dolgo povezovalo s španskim krogom, a je Ellingworth ta namigovanja zavrnil.

»Imamo nekaj dobrih kolesarjev: Matej Mohorič bo nastopil, Wout Poels bo nastopil, morda tudi Dylan Teuns. Ti kolesarji sestavljajo dobro skupino, ki jo bomo dopolnili z nekaterimi mladimi kolesarji. Ker gre za skrajšan Grand Tour, zato bomo morda priložnost ponudili mlajšim fantom. Mikel Landa nikoli ni bil v načrtih za Vuelto,« je razkril Ellingworth.

Letošnja Vuelta bo 3 etape krajša kot ponavadi, saj so morali organizatorji odpovedati del dirke, ki bi se odvil na nizozemskih tleh. Razlog je seveda zdravstveno stanje v svetu, ki onemogoča normalno izpeljavo dirk. Organizator Dirke po Španiji se je odločil, da nizozemskih etap ne bo nadomeščal, zato bo dirka dolga le 18 dni.

Matej Mohorič bo morda tik pred samo Vuelto nastopil še na zadnjem spomeniku letos – Dirki po Flandriji. Ta bo na sporedu v nedeljo, 18. oktobra, vsega dva dni pred velikim začetkom španskega kroga. Slovenec sicer še ni uradno potrjen za nastop v Flandriji.

Slovenci bomo imeli v Španiji vsaj še enega predstavnika. V dresu Jumbo-Visme bo lansko zmago branil Primož Roglič, ki se na dirko podaja kot pomožni kapetan. Vloga kapetana prvotno pripada Tomu Dumoulinu, a Nizozemec je povedal, da se razmerja lahko spremenijo, v kolikor bo Roglič močnejši in bo imel več možnosti za končno zmago.

Prejšnji članekDowsett s samostojnim pobegom do zmage
Naslednji članekGuerreiro najbolje kljuboval dežju in si privozil etapno zmago