Miguel Indurain: Primož Roglič mora vse staviti na Dirko po Franciji

Nekdanji španski kolesar Miguel Indurain verjame, da Primož Roglič lahko osvoji Dirko po Franciji, a bo moral nekoliko spremeniti svoj pristop. Tempiranje forme mora biti usmerjeno le na francosko pentljo, spomladanske dirke pa ne smejo biti toliko pomembne.

Čeprav se je kolesarstvo v zadnjih letih močo spremenilo, pa imajo besede petkratnega zmagovalca Dirke po Franciji Miguela Induraina še vedno ogromno teže. Španec, ki je kraljeval v 90. letih prejšnjega stoletja, ima na svojem računu kar sedem skupnih zmag z Grand Tourov, zato dobro ve, kaj je potrebno storiti, da stopiš na najvišjo stopničko.

Miguelon je ob spremljanju Dirke po Baskiji medijem zaupal nekaj nasvetov, ki jih želi ponuditi Primožu Rogliču. Verjame, da mora Slovenec, če želi v Parizu obleči rumeno majico, nanjo staviti vse in celotno sezono podrediti zgolj Touru.

Če preko celotne sezone zapravljaš veliko energije, boš del nje pogrešal na Dirki po Franciji. Sezono vedno začenja zelo dobro,” je povedal Indurain.

Primož Roglič je letos že osvojil Pariz-Nico, a tudi tam ni šlo brez težav. (vir: twitter)

Španec se zaveda, da se je od časa njegove kariere kolesarstvo precej spremenilo in da tekmovalci bolje razporejajo moči preko celotnega leta. Kljub temu pa smo v zadnjih sezonah videli preveč slabših dni Roglič v zadnjem tednu Grand Tourov.

Kolesarstvo se je spremenilo in fantje se znajo nekoliko bolje tempirati. Vidimo pa, da je zanj vedno težko končati Grand Tour s polno močjo.”

Indurain Rogliču zato svetuje, da sezono v celoti posveti Dirki po Franciji in gre all-in na rumeno majico. Le tako bi lahko ugnal vse tekmece, še posebej pa Tadeja Pogačarja.

Mislim, da se mora naučiti tempiranja, če želi osvojiti Dirko po Franciji,” je še dodal 57-letnik.

Primož Roglič je na Dirko po Baskiji prišel kot favorit za zmago, odlično opravil z uvodnim kronometrom, nato pa so noge postajale vse težje. V peti etapi ni uspel slediti napadom tekmecem in moral je predati rumeno majico.

Pred Dirko po Franciji Rogliča čakajo še tri preizkušnje. Po koncu Dirke po Baskiji ga čez dober teden dni čaka Valonska puščica, nato bo nastopil na Liege-Bastogne-Liege, generalko za Tour pa bo opravil na Kriteriju Dauphine.

Prejšnji članekVIDEO: Lucas Hamilton spektakularno poletel preko ograje
Naslednji članekDani Martinez zmagovalec Dirke po Baskiji, Izagirre dobil etapo, Roglič pomočnik v ekipi