Miguel Angel Lopez se je javno opravičil za svoje početje

Miguel Angel Lopez je na 20. etapi Dirke po Španiji poskrbel, da se o njem veliko govori, a žal iz povsem napačnih razlogov. Po zdrsu s tretjega mesta v skupnem seštevku je teatralno zapustil dirko in ekipi nakopal nove težave.

Kolesarski navdušenci smo lahko na sobotni etapi spremljali špansko telenovelo v režiji Miguela Angela Lopeza in Movistarja.

Kolumbijski zvezdnik je že zgodaj izpadel iz skupine favoritov, a se skušal ponovno preseliti v ospredje. Po poročanju španskih medijev naj bi mu iz ekipe to preprečili in mu naročili, naj ne lovi skupine, v kateri je bil Enric Mas, saj bi s tem lahko k Špancu pripeljal tudi Egana Bernala, ki je ostal ob Lopezu.

»Ob napadu Yatesa je bil Miguel v zavetrju Bernala, ki pa je nekoliko popustil in izgubil hitrost. Lopez je nato začel loviti, a so mu rekli, naj ne lovi. Eusebio Unzue (direktor Movistarja, op. p.) ga je prehitel z avtomobilom in se začel dreti nanj. To je bila kaplja čez rob,« je po etapi povedal Lopezov trener in tast Rafael Acavedo.

Eusebio Unzue naj bi Miguelu Angelu Lopezu preprečil lovljenje vodilne skupine in ga posledično prikrajšal tretjega mesta. (vir: twitter)

Lopeza je navodilo moštva, ki ga je posledično stalo tretjega mesta v skupnem seštevku, razjezilo in začela se je drama, ki je spominjala na izbruh jeze Rohana Dennisa izpred nekaj let. Po številnih zapletih je Lopez naposled odstopil, po etapi pa se javno opravičil za svojo potezo.

»Kot ste lahko videli, je bil položaj ob deljenju skupine težko rešljiv. Videli smo, da prihajamo v neprijeten položaj, saj so nekateri kolesarji za skupni seštevek pobegnili – Bahrain je priložnost izkoristil vrhunsko in na tej točki Vuelte je bilo težko zakrpati luknjo, čeprav je bila relativno majhna,« je v uradni izjavi povedal Lopez.

»Noge so utrujene, raven je visoka in jasno je, da nam nihče ne bo pomagal loviti. Dolgo je trajalo, da smo odreagirali. Prisotnih je bilo veliko dejavnikov, a na koncu mi je žal, da se Vuelta zame končuje na tak način.«

»Želim se opravičiti sotekmovalcem. Smo zelo okrnjena skupina, ostalo nas je le še pet, pri čemer so bili le trije osredotočeni na pomočniške naloge. Vozili so na vso moč in vselej dali od sebe 100 odstotkov

»Bila je težka situacija, a končalo se je, kakor se je. Odločil sem se, da se neham boriti, ko bitka še ni bila izgubljena. Sedaj želim navijačem, sponzorjem in organizatorjem sporočiti, da mi je žal za vse, kar se je zgodilo.«

Lopez je s španskim moštvom pred kratkim sicer podpisal novo dvoletno pogodbo, ki ga veže do konca leta 2023. Zanimivo bo videti, ali bodo v ekipi uspeli situacijo razrešiti mirno in še naprej sodelovati, ali pa so vsi mostovi že požgani.

Prejšnji članekDIRKA PO ŠPANIJI: Štartni časi vožnje na čas 21. etape
Naslednji članekVsi za enega, eden za vse