Mathieu van der Poel potrdil nastop na svetovnem prvenstvu

Nizozemski zvezdnik Mathieu van der Poel je potrdil, da se bo v nedeljo pojavil na štartu cestne dirke svetovnega prvenstva. Njegov nastop je zaradi bolečin v hrbtu nekaj časa visel v zraku, a mladenič se je odločil, da stisne zobe in se odpravi na 268-kilometrsko pot po Flandriji.

Težave Mathieuja van der Poela so se začele na olimpijskih igrah, kjer je na gorskokolesarski dirki grdo padel in se poškodoval. Dirko je tedaj predčasno končal, nato pa si vzel nekaj počitka.

Skoraj mesec dni in pol je bil povsem odsoten z dirk in se posvetil odpravljanju bolečin v hrbtu. V medijih so se začela namigovanja, da bi lahko izpustil celoten preostanek sezone in tudi nizozemski selektor Koos Moerenhout je priznal, da so možnosti za Nizozemčev nastop na svetovnem prvenstvu 50-50.

Van der Poel rad dirka in glede na to, da sta do konca sezone na sporedu še dve dirki – svetovno prvenstvo in Pariz-Roubaix -, ki sta mu pisani na kožo, je storil vse, da se lahko vrne v karavano. V preteklem tednu se je udeležil treh manjših belgijskih dirk in že na prvi z zmago potrdil, da je v formi.

Mathieu van der Poel je na belgijskih dirkah dokazal, da je pripravljen na dirkanje. (vir: twitter)

Nastopa člana Alpecin-Fenixa so jasno veseli tudi v nizozemski reprezentanci, saj bo izbrani vrsti dodal novo dimenzijo.

»Mathieu ni imel idealne priprave na svetovno prvenstvo, a zagotovo bo naši ekipi dodal novo dimenzijo. Z njegovim nastopom se naše možnosti za uspeh povečajo,« je povedal selektor Moerenhout.

»Morda zaradi fizičnih težav pred svetovnim prvenstvom ni izraziti favorit za zmago, a zagotovo je kolesar, na katerega je potrebno biti pozoren. Vesel sem, da bo dirkal

Ob Van der Poelu bodo za Nizozemsko nastopili še Dylan van Baarle, Bauke Mollema, Mike Teunissen, Sebastian Langeveld, Oscar Riesebeek, Danny van Poppel in Pascal Eenkhoorn.

Nizozemci na naslov svetovnega prvaka s cestne preizkušnje čakajo že 36 let. Nazadnje je leta 1985 veselje v deželo tulipanov prinesel Joop Zoetemelk.

Prejšnji članekVdali so se še zadnji: Ineos Grenadiers odslej tudi z disk zavorami
Naslednji članekDave Brailsford vlogo direktorja Ineos Grenadiers prepušča Rodu Ellingworthu