Matej Mohorič zmagal dirko po Hrvaški!

Slovenski superšampion Matej Mohorič je slavil skupno zmago na Dirki po Hrvaški, potem ko je z veliko borbenosti osvojil devet bonifikacijskih sekund, s tem pa za pičlo sekundo prehitel zmagovalca Dirke po Franciji, Jonasa Vinegaarda (Jumbo Visma).

Matej Mohorič se je izkazal že nekaj kilometrov po začetku etape, ko je dobil leteči cilj v Sveti Nedelji. Tam je pridobil tri sekunde, Oscar Onley (DSM) dve, Jonathan Milan (Bahrain Victorious) pa eno. Tako je zaostanek zmanjšal na le pet sekund in si omogočil skupno zmago z uspehom v cilju.

Spredaj se je razvil močan beg, izvrstna ekipa Bahrain Victorious pa je navijala izredno močan ritem preko celotne etape. Prednost ubežnikov ni nikoli preveč narasla, tako da so kolesarji v Zagreb prišli skupaj. V zadnjih krogih po mestu je skupina ostala združena in vse je bilo pripravljeno na šprint.

Spredaj je Mohoričev kolega Damiano Caruso oddelal odlično delo in držal visok tempo. Pri vodenju glavnine se mu je nato priključila ekipa Ineos Grenadiers, ki so vlagali delo za šprint Elie Vivianija.

Italijan je na koncu poplačal del moštva. Prišel v najboljši položaj, a tudi Mohorič z odlično podporo Milana ni bil daleč stran. Viviani je odprl dober šprint, Mohorič pa je bil tik za njim, a mimo člana britanske ekipe ni uspel.

Viviani je na koncu slavil svojo drugo zmago v sezoni, Matej Mohorič pa je dobil še šest bonifikacijskih sekund, kar je pomenilo zmago v skupni razvrstitvi. Jonasa Vingegaarda je prehitel za eno samo sekundo, tretji pa je bil z zaostankom enajstih sekund Oscar Onley.

Gal Glivar, član Adrie Mobil, je v razvrstitvi mladih kolesarjev osvojil odlično peto mesto.

Matej Mohorič bo v soboto vozil na zadnji veliki dirki sezone – Dirki po Lombardiji. Tam bo skušal priti do svoje druge spomeniške zmage v sezoni, najboljši je bil namreč letos že na Milano-San Remu.

Prejšnji članekDani Martinez še ne želi obljubiti nadaljnje zvestobe Ineos Grenadiersom
Naslednji članekRemco Evenepoel v domovini doživel kraljevski sprejem