Matej Mohorič pričakovano podaljšal pogodbo z Bahrain Victorious

Matej Mohorič je bil v minuli sezoni eden najbolj vidnih kolesarjev Bahrain Victoriousa. V ekipi se zavedajo vrednosti Slovenca, zato so z njim podaljšali sodelovanje še za naslednji dve sezoni.

Dve etapni zmagi na Dirki po Franciji, naslov državnega prvaka, drugo mesto na klasiki San Sebastian in etapna zmaga na Beneluks Touru je izkupiček Mateja Mohoriča v sezoni 2021. Za njim je najuspešnejša sezona v karieri in nobenega dvoma ni bilo, da ga bomo na najvišjem nivoju videli tudi v prihodnjem letu.

Dolgo časa je Mohorič čakal na uradno podaljšanje pogodbe, mnogi člani moštva so sodelovanje podaljšali že pred meseci, a 26-letnika ni skrbelo, da bi ostal brez delodajalca. Že pred nekaj tedni je povedal, da se v moštvu počuti dobro in je le še vprašanje, kdaj bo podaljšanje postalo tudi uradno.

Povsem na koncu sezone je Mohorič le pristavil podpis na dno dokumenta in bahrajnski ekipi obljubil še dodatni dve leti zvestobe. Glede na uspehe lahko verjamemo, da je pogodba prišla tudi z zajetno povišico, a v klubu točnega zneska jasno ne želijo razkriti.

Že dolgo časa sem v ekipi in od vedno zaupam njihovemu projektu. Letos mislim, da smo končno dokazali, da smo ena najboljših ekip na svetu,” je povedal navdušeni Šenčurjan.  

Dve etapni zmagi na Dirki po Franciji sta bili vrhunec sezone 26-letnika. (vir: twitter)

Po odlični sezoni nisem niti pomislil, da bi zamenjal okolje. Z ekipo sem zelo zadovoljen, jemljem jih kot drugo družino. Potrebno je veliko dela, da prideš na nivo, na katerem smo bili letos, in prepričan sem, da bomo tako nadaljevali tudi v prihodnje.”

Poleg Mohoriča je novo pogodbo podpisal tudi Sonny Colbrelli, ki ima za seboj prav tako najboljšo sezono v karieri. Postal je državni in evropski prvak na cestni dirki, dobil Dirko po Beneluksu, za konec sezone pa se podpisal še pod veličastno zmago na Pariz-Roubaixu.

Zelo smo veseli, da Matej in Sonny ostajata člana družine Bahrain Victorious. V letošnji sezoni sta prikazala neverjetno predanost, kar se kaže skozi rezultate. Upam, da bomo še naprej trdo delali in imeli veliko uspeha v prihodnji sezoni,” je povedal direktor ekipe Milan Eržen.

Kot vse kaže pa v ekipi ne bodo podaljšali pogodbe Domnu Novaku, ki bo moral mesto iskati drugod. Tako bi pri Bahrain Victorious v naslednjem letu dirkala le dva Slovenca – Matej Mohorič in Jan Tratnik.

Prejšnji članekDirka po Franciji 2022 tudi preko tlakovcev Pariz-Roubaixa?
Naslednji članekPrimož Roglič in Lora Klinc bosta dahnila usodni “DA”