Matej Mohorič je moral v zaključku priznati premoč Joau Almeidi

Dirka po Poljski je v polnem razmahu, tako kot tudi forma Mateja Mohoriča. Na četrti etapi je zasedel drugo mesto, prehitel ga je le vodilni kolesar dirke Joao Almeida.

Najtežja etapa dirke se je končala z zaključnim vzponom, že pred njim pa so morali kolesarji premagati tri kategorizirane vzpone, zahteven je bil predvsem zadnji. Tempo nanj na srečo ni bil prehud, tako da je Matej Mohorič (Bahrain Victorious) brez večjih težav ostal v glavnini in koval načrt za napad na etapno zmago.

Glavnina je zadnji vzpon začela skupaj, nekaj prednosti je sicer še vedno imel ubežnik Attila Valter (Groupama-FDJ), a Madžar je bil kmalu ujet. Kolesarji so se dolgo časa spogledovali in le nadzirali eden drugega, nato pa je z akcijo začel Deceuninck-Quick Step.

Remi Cavagna je navil tempo in s seboj v ospredje potegnil še Mikkela Honoreja, ki je izkoristil delo klubskega tovariša in se sam odpravil proti ciljni črti. Na najstrmejšem delu klanca se je prednost začela topiti, iz ozadja so se počasi bližali in ga na koncu tudi ujeli.

V zadnjem kilometru je napadel Joao Almeida (Deceuninck-Quick Step), najbolje pa mu je sledil Mohorič, ki je za nekaj časa celo prišel na vodilni položaj. A cesta se je do ciljne črte rahlo dvigala in našemu kolesarju so začele pojemati moči, medtem ko je Almeida še imel nekaj energije. Tik pred ciljno črto je Portugalec prehitel Mohoriča, ki se je moral zadovoljiti z drugim mestom.

Almeida je zavoljo bonifikacijskih sekund svojo prednost v skupnem seštevku še povečal. Pred Matejem Mohoričem, ki je zopet skočil na drugo mesto, ima osem sekund naskoka. Diego Ulissi (UAE Emirates) na tretjem mestu zaostaja 14 sekund.

Mohoriču na Dirki po Poljski za zdaj kaže izjemno dobro. Z najtežjo etapo je opravil brez težav in dokazal, da lahko tudi na gorskem terenu konkurira najboljšim. V nadaljevanju karavano čakata še razgibana in ravninska etapa, predzadnji dan pa bo na sporedu kronometer, kjer bo imel Mohorič verjetno največ težav.

Prejšnji članekFabio Aru po koncu Vuelte odhaja v pokoj
Naslednji članekVIDEO: Remco Evenepoel za krog prehitel celotno glavnino