Novo leto je za Luko Pibernika prineslo konec kolesarske kariere. Sedemindvajsetletnik je na družbenih omrežjih sporočil, da kolo postavlja v kot in se bo v prihodnje posvetil novim življenjskim izzivom.

Pibernik je svojo devetletno profesionalno kariero začel pri Radenski, nato pa se po treh letih prvič preselil v tujino. Dve leti je nosil dres Lampre-Meride, kjer je preživel najplodnejše obdobje svoje kariere. Leta 2017 se je pridružil Bahrain Meridi, kjer je odkolesaril svoje zadnje štiri sezone.

V svoji karieri je Pibernik trinajstkrat nastopil na največjih enodnevnih dirkah in štirikrat kolesaril na tritedenski dirki. Ob svoje ime je zapisal dva naslova državnega prvaka ter po eno etapno zmago na Dirki po Češki in Eneco Touru.

Pri Bahrain-McLaren so se po koncu pretekle sezone Piberniku zahvalili za sodelovanje. Ostal je brez pogodbe in se tako odločil za zaključek kariere. Ob slovesu od športa je na svojem Facebooku profilu zapisal: »To je to, kar se tiče kolesarstva…bilo je lepo in zabavno! Hvala vsem, ko so mi pomagali postati kdor sem danes. Čas je za nove izzive v življenju. Hvala in veselo novo leto!«