Ob novem letu moštva predstavljajo nove pridobitve. Pogodbe s preteklimi partnerji se iztečejo in v ospredje stopijo novi. Za BikeExchange-Jayco leto 2022 prinaša precej sprememb.

Avstralsko moštvo je v novi sezoni imenu dodalo besedico Jayco. Sprememba sponzorske sheme se odraža tudi v novi podobi ekipe, ki se povsem razlikuje od lanske.

Dres je prevzela modra barva

Če smo v lanski sezoni kolesarje avstralske ekipe prepoznali po belo-črni kombinaciji dresa, bomo morali biti letos pozorni na modro barvo. Hlačke bodo povsem modre barve, ki se nato “redči” vse do vrha dresa.

Temno modra barva, ki jo lahko vidimo povsem na dnu dresa, počasi bledi proti vrhu. Barva postaja vse bolj svetla, dokler pri ramenih ne postane povsem bela.

Nova sezona, nova podoba. (vir: Instagram)

Dres bo v glavnini lahko najti, saj se precej razlikuje od dresa preostalih moštev. Edina težava bi se lahko pojavila ob mešanju dresa avstralske ekipe in dresa evropskega prvaka, ki si ga v sezoni 2022 lasti Sonny Colbrelli.  

Nova sezona prinaša tudi novo kolo

Po le letu dni je BikeExchange prekinil sodelovanje s proizvajalcem koles Bianchi in presedlal na kolesa Giant. Ta se v karavano vračajo po nekajletni odsotnosti.

Moškemu delu ekipe, katerega sestavlja tudi Luka Mezgec, bodo na voljo trije modeli koles. Giant Advanced SL Disc bo kolesarje spremljal na ravninskih etapah, v gorah bodo zajahali Giant TCR Advanced SL Disc, medtem ko se bodo v boj s štoparico podali na Giant Trinity Advanced Pro TT.

Tajvansko podjetje bo opremilo tudi ženski del ekipe, v katerem slovenske barve zastopa Urška Žigart. Dekleta bodo nastopala na kolesih znamke Liv, ki je Giantov oddelek ženskih koles. Na voljo jim bo kolo Liv Langma Advanced SL Disc.