Zdi se, da zadnje čase poročamo le še o krajah koles z različnih koncev sveta. Tokrat vloga žrtve pripada Tejayu van Garderenu, ki so mu iz skladišča odtujili dve kolesi, tudi tistega, s katerim je leta 2012 na Dirki po Franciji osvojil belo majico.

Sveže upokojeni Tejay van Garderen dneve trenutno posveča selitvi v Denver. Med številnimi rečmi, ki bodo z njim potovale v glavno mesto Kolorada, je tudi obilico kolesarske opreme, ki se mu je nabrala tekom kariere.

Selitev zna biti dolgotrajen proces in Van Garderen je zato najel skladišče, kjer lahko hrani opremo, preden jo dokončno umesti v novo domovanje. Noči sta v skladišču preživljali tudi dve kolesi, ki pa sta kmalu našli novega (nezakonskega) lastnika.

Američan je na družbenih omrežjih sprva objavil, da pogreša kolo, ki ga je s strani žene dobil ob peti obletnici poroke. Gre za po meri izdelano titansko kolo njegovega prvega sponzorja Strong Frames.

Na okvirju so narisane številne podrobnosti, ki imajo za Američana posebno vrednost, zato poudarja, da si kolo resnično želi nazaj. Ponudil je celo denarno nagrado in obljubil, da najditelja ne bo ničesar spraševal.

Z lahkoto ga prepoznaš, saj ima natisnjen V (za peto obletnico) in datum poroke z rimskimi številkami. Prav tako ima sliko gore Daly (po tej gori sva poimenovala najmlajšo hčer). Prvorojenko Rylan predstavlja R, njen rojstni datum pa je prav tako zapisan z rimskimi številkami. Zraven je natisnjena še slika srčka, ki ga je narisala Rylan in besede ‘gremo oči, gremo’,” je pod fotografijo zapisal 33-letnik.

Izmed vsega, kar so ukradli, si to kolo resnično želim nazaj! Prosim,” je še dodal.

Iz skladišča so nepridipravi ukradli še eno kolo. Gre za kolo znamke BMC, s katerim je Van Garderen leta 2012 na Dirki po Franciji osvojil belo majico za najboljšega mladega kolesarja. Z njim se je peljal le enkrat – na paradi šampionov na Elizejskih poljanah.

Tudi to kolo je bilo ukradeno,” je zapisal pod fotografijo belega BMC-ja. “Z njim sem se peljal le enkrat, verjamem, da lahko uganete kje. Še vedno ima (je imel) nameščeno štartno številko. Tudi tega bi bilo lepo dobiti nazaj.”  

Žal to ni prva kraja v zadnjem času. Pred slabim mesecem dni so italijanski reprezentanci ukradli 22 dirkališčnih koles, v začetku tega tedna pa je brez kolesa ostal Geraint Thomas. Obe zgodbi sta se končali srečno in so bila kolesa najdena, zato upamo, da se bosta našli tudi kolesi Van Garderena.