Kot vabilo za Pogačarja Dirka po Italiji v Slovenijo tudi v letu 2023?

Slovenija je v petek še drugo leto zapored gostila del etape Dirke po Italiji in znova dokazala, da zna pričarati vzdušje, vredno ene izmed največjih dirk na svetu. Direktor dirke Mauro Vegni je takoj po cilju namignil, da bi dirka lahko v Slovenija zavila tudi prihodnje leto in s tem na štart zvabila Tadeja Pogačarja.

Tadej Pogačar na štartu Dirke po Italiji – to je velika želja Maura Vegnija, direktorja italijanskega kroga, ki je že letos večkrat javno pozval Slovenca, naj se udeleži dirke, a je ta pojasnil, da bo v koledar raje vključil preostala dva Grand Toura.

Nova priložnost za Pogačarjev debi na Dirki po Italiji bo torej šele v prihodnji sezoni in Vegni že sedaj lobira ter daje obljube, s katerimi bi številko ena svetovnega kolesarstva zvabil na štart.

Najbolj očitna in učinkovita ponudba, ki jo Italijan lahko naredi, je, da dirka še tretje leto zapored zavije na slovensko stran meje.

“Giro 2023 se bo zagotovo začel in končal v Italiji. Imamo nekaj različnih možnosti za Grande Partenzo in Grande Finale, kot to imenujemo mi. Vem, da ljudje govorijo o Vidmu in Trstu. Razmišljamo lahko o obisku Slovenije, to smo že počeli v preteklosti in sedaj je postal to pomemben kolesarski narod.”

Kdo ve, morda pa bo to dovolj, da Pogačarja premami, da pride na Giro,” je še dodal 63-letnik, ki se zadnja leta bori, kako dirko narediti bolj zanimivo za javnost. Na lestvici priljubljenosti v zadnjih namreč dirko prehiteva Dirka po Španiji.

V petek so se na slovenskih cestah ponovno vozili najboljši kolesarji sveta.

Kot že omenjeno, je Vegni močno želel, da bi Pogačar na dirki nastopil že letos. V zadnjih letih je namreč vse manj kolesarjev, ki si v istem letu drznejo loviti zmago tako na Giru kot na Touru. Pogačar ju nekoč verjetno bo, a sprva želi vsaj enkrat odvoziti dve tritedenski dirki v sezoni.

Letos napada Dirko po Franciji še tretjič zapored, nato pa bo nastopil še na Vuelti. Upam, da bo v prihodnje pokazal malo spoštovanja do Dirke po Italiji. Rekel je, da želi nekoč nastopiti na Giru. Bomo videli, če bo potrdil nastop za leto 2023. Jaz zagotovo upam na to,” je še dodal Vegni.

Prejšnji članekKoen Bouwman najhitrejši ubežnik slovenske etape
Naslednji članekDomen Novak drugi na Marmoladi, Richard Carapaz zlomljen