Kolo Richarda Carapaza dobilo preobrazbo v čast olimpijske zmage

Kot veleva tradicija, kolo olimpijskega prvaka doživi preobrazbo. Pri Pinarellu so Richardu Carapazu predstavili kolo, s katerim bo nastopal naslednje tri sezone.

Richarda Carapaza se bo v prihodnjih letih lažje našlo v karavani, saj bo dirkal na posebej prebarvanem kolesu, hkrati pa bo nosil tudi zlato čelado.

Najprej razčistimo nekaj glede barve – ta ni zlata, četudi je osvojil zlato kolajno. Odtenek je bližje bronasti barvi, ki pa zaradi kovinskega sijaja ob sončni svetlobi spomni tudi na zlato. Kljub morda ne najbolj posrečeni izbiri barve, pa moramo priznati, da so pri Pinarellu vseeno predstavili še en estetsko dovršen izdelek.

Bronasta barva prekriva celotne vilice in zgornjo cev ter sedežno oporo, deloma pa poseže tudi na spodnjo in zadnjo cev. Spodnji del kolesa tako ostaja črn, medtem ko se zgornji sveti v novi podobi.

Richard Carapaz bo z novim kolesom prvič nastopal na Dirki po Španiji. Tam mu je ekipa tudi prvič pokazala novo poslikavo in glede na odziv v videu lahko rečemo, da se Ekvadorcu dopade.

Carapaz bo na Vuelti eden izmed treh kapetanov Ineos Grenadiersov, a naj bi imel najmanjšo vlogo izmed vseh treh. V prvi vrsti se bo podrejal Adamu Yatesu in Eganu Bernalu, ob morebitnih njunih težavah pa bo primoran prevzeti dirigentsko paličico.

Prejšnji članekKaj pred Dirko po Španiji pravijo stavnice?
Naslednji članekFabio Aru po koncu Vuelte odhaja v pokoj