Kolesarja Alpecin-Fenixa na treningu napadli oboroženi tatovi in mu s silo ukradli kolo

Alexandar Richardson je že zaključil svojo sezono, a vseeno ohranja pripravljenost z občasnimi treningi. Zadnji izmed njih se je končal slabo, saj so mu ukradli kolo, ob tem pa mu tatovi povzročili nekaj poškodb.

Britanski kolesar je letošnjo sezono preživel v dresu Alpecin-Fenixa. Zadnjo dirko je odvozil pred tremi dnevi v Belgiji, nato pa se je vrnil v domovino. V Londonu se je nato odpravil na trening, a verjetno bi ga raje izpustil, če bi vedel, kaj ga bo doletelo.

Na svojem Instagram profilu je delil slike poškodbe, ki so posledice napada motoristične tolpe. Štirje posamezniki na dveh motorjih so ga napadli z noži in mu s silo ukradli kolo. Na srečo posledice vseeno niso tako hudi, kot bi lahko bile.

Richardson je dogodek opisal kot “Zelo šokantno izkušnjo v Richmond parku”, v nadaljevanju pa podrobno opisal potek dogodkov.

Okoli tretje popoldne sem končeval trening, ko sta mi začela slediti dva motorja s štirimi moškimi zakritimi z balaklavami. Vedel sem, da mi želijo ukrasti kolo in razmišljal sem, kaj je najboljša poteza, ki jo lahko storim. Na krožišču sem se obrnil naokoli in začel pritiskati na vso moč do 500 metrov oddaljene kavarne.”

“Enostavno so se z motorjem zaleteli vame ob hitrosti 60 km/h. Padel sem s kolesa in prvi motor je izgubil nadzor. Držal sem se kolesa, a nato me je drugi motor vlekel skupaj s kolesom približno 100 metrov.”

Na dan so potegnili 40-centimetrske mačete in takrat sem vklopil razum ter izpustil kolo. Imam precej odrgnin in oteklin, zatekel mi je tudi predel kolka, a jutri je nov dan.”

“Prosim bodite pozorni v tem okolji in se zavedajte, da je to v predelih Londona postala stalna praksa. Policija ima vse podatke o oboroženem ropu in upam, da najde kriminalce. Prosim, ozavestite druge,” je še zapisal Richardson, ki se je po travmatičnem dogodku vseeno znal pošaliti.

Vsaj večino treninga sem uspel opraviti, čeprav nimam podatkov, s katerimi bi to dokazal. Znova mi je morala na pomoč priskočiti žena, ki me je prišla iskat.”

Policija je že sporočila, da bo podrobno pregledal primer 31-letnika, dodatno pa bo tudi okrepila nadzor v okolici parka. Po poročanju britanskih medijev naj bi se število kraj koles v času pandemije močno povečalo, saj je kolesom zaradi pomanjkanja na tržišču močno poskočila cena.

Prejšnji članekEdina športna direktorica v moškem World Tour svetu menja ekipo
Naslednji članekAlberto Contador: “Razmišljal sem, da bi se vrnil”