Chad Tavernia je slavo družbenih omrežij požel po 160-kilometrski vožnji brez sedeža. Ker mu mnogi niso verjeli, da mu je to res uspelo, se je izziva lotil še enkrat. Tokrat med štirimi stenami preko aplikacije Zwift.

Zakaj bi vozil normalno, če pa lahko trpiš. Nekaj takega je moralo švigniti skozi misli Američana Chada Tavernia, ko se je domislil, da bo skušal 100 milj (160 km) prevoziti v stoje. Da ga ne bi premamila težnja po sedenju, je pred vožnjo odstranil sedež in se podal na pot.

Kje je luknja za sedežno oporo? Pod rdečim trakom seveda! (vir: twitter)

Slabih pet ur kasneje je na Stravi objavil podatke vožnje in svojo fotografijo, ki pa je zanetila debato o resničnosti izziva. Mnogi namreč niso verjeli, da gre za pristno fotografijo. Američanu so očitali urejanje fotografije – odsotnost luknje za sedežno oporo je bil eden bolj pogostih očitkov.

Vozil sem sam, ne vem, kako naj dokažem. Bil sem intervjuvan za Zwift Case in obljubil sem jim, da decembra ponovim izziv, tokrat na valjih preko Zwifta,” je takoj povedal Tavernia.

Kar se tiče luknje. Prekril sem jo z rdečim električnim trakom, v primeru, da bi me ujela nevihta. Ni ravno najboljši dokaz, a moj povprečni srčni utrip je bil 150, povprečna kadenca pa 65. Mislim, da to govori samo zase.”

Dvomljivcev po objavi podatkov vožnje na Stravo ni manjkalo. (vir: twitter)

Naveličan dvomov se je Američan še pred decembrom znova lotil izziva. Kot je napovedal, se je tokrat preizkusil na valjih, saj mu je to omogočalo, da je celotno vožnjo posnel in jo predvajal preko svojega Facebook profila.

Tavernia je tako znova dokazal, da je zmožen slabih pet ur poganjati pedala v stoje. Tokrat je vozil še hitreje kot v naravi, povprečna hitrost je znašala impresivnih 34 km/h, pri čemer moramo poudariti, da je premagal tudi 1600 višinskih metrov.

Tokrat ima tudi video dokaz, da mu je uspelo. (vir: strava)

Cycling Jockey, kakor je Američan poznan na YouTubu, je po opravljenem izzivu priznal, da je bila to najtežja stvar v življenje. “Zadnjih 40 minut me je gnal le odpor do poraza,” je bil iskren.