Britanska modna oblikovalka Stella McCartney je v posebnem projektu združila moči z ameriškim proizvajalcem koles Cannondale. Nastalo je 18 unikatnih koles, ki pa ne bodo našla poti na prodajne police.

Stella McCartney, hči slovitega glasbenika Paula McCartneyja, je uveljavljena modna oblikovalka, hkrati pa tudi velika ljubiteljica kolesarstva. Svoji strasti je združila v projektu s Cannondalom, na pomoč pa so ji priskočili tudi nekateri umetniki, s katerimi je sodelovala v preteklosti.

Ed Curtis, Maisie Broome in Tom Tosseyn so letos sodelovali z McCartneyjevo pri oblikovanju modne kolekcije jesen/zima, sedaj pa so svoj pečat pustili tudi na kolesih. Ideje Britanke so z ročno poslikavo prenesli na okvirje treh Cannondalovih modelov koles: SystemSix, SuperSix EVO in EVO CX.

Stella McCartney je združila moči s tremi nadobudnimi umetniki. (vir: twitter)

Nastalo je osemnajst unikatnih koles, ki pa ne bodo na prodaj, niti se ne bodo masovno proizvajala. Kolesa bodo razstavljena v trgovinah Stelle McCartney v Londonu, New Yorku, Šanghaju in Tokiu. Na vsaki izmed lokacij bo izžreban en srečni nagrajenec, ki bo prejel enega izmed koles.

Kot dolgoletna kolesarka in nekdo, ki vsak dan kolesari na delo, ne morem biti bolj navdušena nad novo potjo, na katero se podajam s Cannondalom. Kolesa, ki smo jih ustvarili, upodabljajo naše skupne vrednote – združevanje lepote in zaželenosti z občutkom za odgovornost do naslednjih generacij,” je povedala McCartnyjeva.

Kolesa izstopajo iz množice z različnimi poslikavami in nekaterimi napisi, ki opozarjajo na odgovornost družbe in človeka samega. “Družba, upočasni,” se glasi slogan, natisnjen na okvirju enega izmed koles.

Za Cannondale to ni prvo sodelovanje, kjer so kolesa prebarvali v najrazličnejše vzorce. Na Dirki po Italiji 2020 so v sodelovanju s podjetjem Palace Skateboards predstavili pisana kolesa, ki so se ujemala s poslikavo dresa, na katerem je kraljevala sedaj že legendarna račka.