Danski državni prvak Kasper Asgreen je še enkrat več potrdil življenjsko formo in si privozil največji uspeh kariere. V zaključnem šprintu je po več kot 250 kilometrih dirkanja premogel več moči od Mathieua van der Poela.

Deceuninck-Quick Step je na Dirko po Flandriji poslal zastrašujočo zasedbo polno talenta, ki je upravičila zaupanje mošta. Glavno orožje belgijske zasedbe je bil Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step), ki pa je moral danes soj žarometov predati Kasperju Asgreenu (Deceuninck-Quick Step).

Danec se je v družbi Mathieua van der Poela (Alpecin-Fenix) in Wouta van Aerta (Jumbo-Visma) zredčeni skupini na čelu dirke odpeljal 27 kilometrov do cilja in trojica si je privozila 20 sekund prednosti pred Alaphilippom, Marcom Hallerjem (Bahrain-Victorious) in Anthonyjem Turgisom (Total Direct Energie).

Predzadnji vzpon dneva Oude Kwaremont je trojica začela skupaj, tik pod vrhom pa je tempo dvignil Van der Poel. Slediti mu je uspel le Asgreen, Van Aert pa je zašel v težave in zaostal nekaj metrov. Na spustu je dvojica pridobila udobno prednost in ob skupnem delu sta jo do cilja le še povečevala.

Van Aert je bil deset kilometrov do cilja ujet in skušal je organizirati lov, za katerega pa ostali kolesarji niso bili razpoloženi. Prednost so sicer uspeli zmanjšati na okoli 20 sekund, bližje pa jim ni uspelo priti.

Asgreen in Van der Poel sta v zadnjih pet kilometrov prišla s 30 sekundami prednosti in glede na neusklajenost zasledovalcev sta lahko ugotovila, da se bo danes smejalo enemu izmed njiju. V zadnji kilometer sta vstopila v preži in se dolgo časa spogledovala. Van der Poel je bil v slabšem položaju, saj je imel Danca v zavetrju in dolgo časa je čakal, preden je sprožil svoj napad.

Tristo metrov do cilja je bilo spogledovanja konec. Van der Poel je kot favorit in na papirju boljši šprinter pohodil pedala, a Asgreen se ni ustrašil izziva Nizozemca. Brez težav mu je sledil vse do zadnjih 50 metrov, ko so Van der Poelu pošle moči in Nizozemec se je le usedel na sedež, Asgreen pa je visoko dvignil roke v zrak.

Šprint za tretje mesto je pripadel Gregu Van Avermaetu (AG2R Citroen), ki je prehitel rojaka Jasperja Stuyvena (Trek-Segafredo) in Sepa Vanmarckeja (Israel Start-Up Nation).

»V zadnjih kilometrih sem se počutil dobro, zato sem se odločil, da zaupam svojemu šprintu. Ob vstopu v zadnji kilometer sem imel Mathiuea pred seboj in slišal sem, da imava 30 sekund prednosti, zato sem se odločil, da ostanem v zavetrju, ki mi omogoča, da sem narekujem, kdaj bom štartal. Bila je zelo težka dirka. Oba sva bila na limitu. Na koncu so odločale malenkosti,« je povedal nasmejani Kasper Asgreen.