Kaj pred Dirko po Španiji pravijo stavnice?

Primož Roglič odhaja v Španijo branit svojo dvojno zmago. Stavnice mu napovedujejo uspeh tudi letos, saj ga prepričljivo postavljajo na sam vrh lestvice favoritov.

Tako lani kot leto prej je Primož Roglič na Vuelto odšel zaradi dogodkov v prvem delu sezone. Vselej je v Španiji reševal sezono in podobno bo tudi letos, ko bo z zmago na Vuelti skušal pozabiti na nočno moro s Toura.

Jasno je torej, da Roglič lahko zmaguje na Vuelti, tudi če pred sezono ne napove, da bo v Španiji sploh nastopal. Tudi stavniškim hišam je to jasno, zato našega asa postavljajo povsem na vrh favoritov, čeprav mu kvota v zadnjih dneh počasi raste. Če bi pred dnevi za vplačan evro prejeli 1,7 €, pa bi danes izkupiček znašal že dva evra.

KolesarKvota
Primož Roglič2.0
Egan Bernal4.5
Richard Carapaz9.0
Adam Yates13.0
Hugh Carthy15.0
Mikel Landa15.0
Mark Padun29.0
Tom Pidcock29.0
Miguel Angel Lopez34.0
Enric Mas34.0

Glavni Rogličevi tekmeci na Vuelti bodo kolesarji Ineos Grenadiersov, ki jih stavnice postavljajo na drugo, tretje in četrto mesto. Najmanjše možnosti za zmago pripisujejo Adamu Yatesu, čeprav naj bi bil Britanec glavni kapetan ekipe.

Mož, ki lahko najresneje ogrozi Rogliča, je po mnenju stavnic Egan Bernal, ki je letos navdušil na Dirki po Italiji, a nato povsem poniknil. Tudi pripravljalna dirka po Burgosu mu ni šla po načrtih, saj je že prvi dan padel in izgubil ogromno časa.

Richard Carapaz je s kvoto 9 tretji favorit za končno slavje. Ekvadorec je na Dirki po Franciji streljaj prazne naboje, a nato navdušil na olimpijskih igrah. Na Vuelti bo prvotno šele tretje opcija ekipe, a večkrat smo že videli, da se razmerja moči v moštvu lahko spremenijo izredno hitro.

Hugh Carthy in Mikel Landa sta naslednja na lestvici favoritov. Kvota 15 sporoča, da zmaga ni pričakovana, a ob pravem razpletu dogodkov, bi lahko presenetila. Dvojica tudi zaokroža šesterico, ki ji stavnice napovedujejo največ uspeha, saj imajo ostali tekmeci že skoraj dvakrat večjo kvoto.

Deseterico dopolnjujejo še Mark Padun, ki je bil odličen tretji v Burgosu, a njegova najboljša končna uvrstitev na Grand Touru do sedaj je 70. mesto. Sledi Tom Pidcock, ki bo prvič nastopil na tritedenski dirki, Miguel Angel Lopez, ki je ravno podaljšal pogodbo z Movistarjem in bo lahko nastopal sproščeno, ter Enric Mas, še eden izmed adutov Movistarja.

Prejšnji članekV francoski informativni oddaji Chrisa Frooma zamešali za kolesarskega turista
Naslednji članekKolo Richarda Carapaza dobilo preobrazbo v čast olimpijske zmage