Jumbo-Visma v novi sezoni dobiva močno okrepitev

Po petih letih branjena barv DSM-ja bo Coryn Rivera menjala sredino. V prihodnji sezoni bo oblekla dres Jumbo-Visme in tako še dodatno okrepila šprinterski oddelek nizozemske ekipe.

Jumbo-Visma skrbi, da bo imela eno najmočnejših ekip tudi v ženski konkurenci. Na šprinterskih etapah je doslej kraljevala Marianne Vos, ki se je morala po navadi boriti s tekmicami iz DSM-ja. Nemška ekipa sedaj izgublja pomembno članico, ki se seli prav h konkurentkam.

Coryn Rivera bo v sezoni 2022 nastopala za zasedbo Jumbo-Visme. Po kolesarski orientaciji gre za šprinterko, ki pa lahko preživi tudi lažje vzpone. Mnogi poudarjajo, da po načinu vožnje močno spominja prav na Marianne Vos, s katero bo v naslednji sezoni tvorila udarni dvojec.

Američanka ima pri 29 letih že lepo zbirkov uspehov, med katerimi zagotovo izstopa zmaga na Dirki po Flandriji, pod katero se je podpisala leta 2017. Zmagala je tudi na Trofeo Alfredo Binda in OVO Energy Touru.

Zmaga na Dirki po Flandriji je vrhunec njene kariere. (vir: twitter)

V zadnjih dveh sezonah je krivulja njenih uspehov nekoliko padla, vselej ji je do zmage zmanjkalo nekaj centimetrov. Prav te centimetre bi lahko pridobila s selitvijo k Jumbo-Vismi, ki je, vsaj na papirju, močnejša kot DSM.

Rivera sicer želi napadati spomladanske klasike, ki so ji bolj pisane na kožo kot etapne dirke. Letos je sicer osvojila etapo na Dirki po Italiji, a prva ljubezen so vseeno klasike. Te ji odgovarjajo tudi zaradi njenih telesnih značilnosti, saj v višino meri le 155 centimetrov in tehta 47 kilogramov. Zaradi tega lažje preživi krajše vzpone, ki jih je na klasikah malo morje.

Prejšnji članekItalijanka Balsamo presenetila Nizozemke in si privozila naslov svetovne prvakinje
Naslednji članekAlaphilippe je novi-stari svetovni prvak, Mohorič na 14. mestu