Jumbo-Visma razkrila del ekipe, ki odhaja na Dirko po Franciji

Na spletni predstavitvi je Jumbo-Visma razkrila načrte za prihajajočo sezono. Nekoliko drugače kot v preteklih letih so tokrat razkrili le šest imen, ki potujejo na Dirko po Francijo, o dveh potnikih pa se bo odločalo tik pred zdajci.

Dirka po Franciji bo ponovno osrednji cilj sezone nizozemskega moštva. Po dveh neuspelih letih, ko so se mogli zadovoljiti z drugim mestom, so odločeni, da tokrat končno pripeljejo rumeno majico vse do Pariza.

V moštvu imajo na razpolago ogromno kvalitetnih kolesarjev, za vse pa mesta v prestižni osmerici Toura žal ne bo. Nizozemci že imajo okvirno idejo o sestavi ekipe, a letos niso še razkrili vseh osmih imen, kot smo tega vajeni, pač pa so podali le imena šesterice.

Nobeno presenečenje ni, da je med izbranci Primož Roglič, ki bo na dirki vodil ekipo, a si bo vlogo vsaj prve dni delil z Jonasom Vingegaardom. Mladi Danec je lani navdušil, letos pa ga bo še dodatno motiviralo dejstvo, da se Tour začne v njegovi domovini.

Ob dvojici kapetanov imajo mesto na dirki zagotovljeno še Sepp Kuss, Rohan Dennis, Steven Kruijswijk in Wout van Aert, ki se bo podal v lov na zeleno majico.

Za preostali mesti sta prva kandidata Robert Gesink in Mike Teunissen, a na priložnost čakajo tudi Sam Oomen, Tobias Foss, Koen Bouwman in ne nazadnje tudi Tom Dumoulin, ki bo sicer napadal zmago na Dirki po Italiji.

Roglič sezono začenja na Pariz-Nici

Slovenski as je predstavil tudi svoj spomladanski koledar dirk. Kot je znano že nekaj dni, bo sezono začel na dirki Pariz-Nica, nato pa se posvetil spomeniku Milano-San Remo. Formo bo nato dvigoval na Dirki po Baskiji, spomladanski del pa zaključil z nastopi na enodnevnih klasikah.

Osrednji cilj sezone bo seveda Dirka po Franciji, pred katero bo verjetno formo pilil še na kateri izmed tedenskih dirk.

Koledar za drugi del sezone je za zdaj še prazen, saj bo o njem odločala prav Dirka po Franciji. Če tam ne bo prišel do zmage, ga najverjetneje lahko ponovno pričakujemo na Dirki po Španiji.

Prejšnji članekBo Cavendish sploh še dobil priložnost za lov na rekordno znamko Merckxa?
Naslednji članekRoglič: Ko na Grand Tourih ne bom več užival, bom na njih nehal nastopati