Jumbo-Visma prekinila priprave v Španiji

Le dan po predstavitvi načrtov ekipe in njenih posameznikov za novo sezono, so iz tabora Jumbo-Visme sporočili, da predčasno končujejo priprave v Španiji. Razlog je okužba s koronavirusom znotraj tabora.

Že ob samem začetku sezone dobivamo občutek, kako bo potekalo prihajajoče tekmovalno obdobje. Dirke se že odpovedujejo, ekipe pa zaradi varovanja pred okužbami le s težavo opravljajo potrebne treninge.

Jumbo-Visma je morala skleniti pripravljalni tabor v okolici Alicanteja in tako postala prva ekipa, ki se spopada s tovrstnimi težavami. Žal se zdi, da ne bodo zadnja.

Iz nizozemskega tabora so sporočili, da so ob rednem testiranju odkrili okužbo s Covidom-19 pri enem izmed članov. Ta naj bi se okužil že doma, a test ob odhodu še ni bil pozitiven.

Mathieu Heijboer, eden izmed članov osebja Jumbo-Visme, je dogodek slikovito opisal kot uresničitev scenarija sodnega dne. Poudarja sicer, da so bili v ekipi pripravljeni na tovrsten primer, ki pa bo vseeno imel velike posledice.

“Tovrsten scenarij smo seveda vzeli v zakup. Predhodno smo že določili korake, ki so potrebni, če pride do okužbe. Prekinitev priprav je najboljša možnost za preprečitev nadaljnjega širjenja. Sedaj pa je potrebno to logistično izpeljati.”

Nizozemci še poudarjajo, da so kolesarji in ostali člani moštva na pripravah stalno bivali v ločenih prostorih, kar pomeni, da je bila okužba vsaj delno omejena. Tako bo lahko velik del ekipe še naprej treniral, a pod spremenjenimi pogoji.

Kolesarji, ki imajo negativen test, se bodo lahko vrnili v domovino, kjer bodo samostojno trenirali ali pa ostali v Španiji in trenirali z minimalno pomočjo ekipe. Okuženi član ekipe in njegovi tesni stiki pa bodo seveda poslani v izolacijo.

Naša glavna skrb je zdravje kolesarjev in osebja,” je poudaril športni direktor Merijn Zeeman. “Zaradi tega prekinjamo pripravljalni tabor. Znova se je potrdilo, da je izjemno zahtevno organizirati tovrstne aktivnosti v trenutnih časih. Kolesarjem bomo po najboljših močeh zagotovili pogoje za nadaljnji trening. Škoda je, a to je prava odločitev.”

Prejšnji članekRoglič: Ko na Grand Tourih ne bom več užival, bom na njih nehal nastopati
Naslednji članekNathan Van Hooydonck delil žalostno zgodbo o izgubi novorojenega sina