Jumbo-Visma predstavila osmerico, ki bo lovila zmago na Dirki po Franciji

Nizozemsko moštvo Jumbo-Visma je kot prvo predstavilo končni izbor kolesarjev, ki potujejo na Dirko po Franciji. V njej je nekaj presenečenj, a glavni asi so jasno zraven. Med njimi tudi prvi zvezdnik ekipe Primož Roglič.

Jumbo-Visma je letos ubrala nekoliko drugačen pristop pri izbiri osmerice, ki se bo borila na Dirki po Franciji. V nasprotju s preteklimi sezonami, ko so ekipo predstavili že pred začetkom sezone, so tokrat pred prvimi dirkami razkrili le pet imen.

Tudi ta seznam pa ni obveljal, saj so kasneje razkrili, da imajo zagotovljeno mesto le trije kolesarji – Primož Roglič, Jonas Vingegaard in Wout van Aert. Preostalih pet mest je bilo torej prostih in razdeljena so bila šele po koncu Dirke po Švici, ko je bila, kljub hitremu odstopu celotne ekipe, nekoliko bolj jasna slika o formi posameznikov.

Ob omenjeni trojici so šefe moštva najbolj navdušili Sepp Kuss, Tiesj Benoot, Steven Kruijswijk, Christophe Laporte in Nathan van Hooydonck.

V zasedbi je nekaj presenečenj. Najočitnejša je odsotnost Rohana Dennisa, ki je v ekipo prišel prav zaradi vloge pomočnika na Dirki po Franciji. Avstralec bi skoraj zagotovo dobil priložnost, a je imel na Dirki po Švici trebušne težave, hkrati pa se je boril tudi s Covidom-19. Ekipa tako ostaja brez pomembnega pomočnika. Nanj bi računala predvsem Primož Roglič in Jonas Vingegaard, saj se je Dennis razvil v izjemnega gorskega pomočnika.

V ekipi na prvi pogled primanjkuje nekaj gorskih moči. Dennisa je namreč v zasedbi zamenjal Van Hooydonck, ki se najbolje znajde na ravnini. Podobne predispozicije imata tudi Laporte in Benoot, ki bosta nadzirala tempo na ravninah in v šprintih pomagala Van Aertu.

Roglič in Vingegaard bosta na vzponih lahko računala le na pomoč Kruijswijka, Kussa in eden drugega. V zadnjih sezonah se je na vzponih dokazal tudi Van Aert, a vprašanje bo, koliko moči bo porabljal za kapetana, saj si v prvi vrsti želi osvojiti zeleno majico.

Imamo več ambicij, zato smo izbrali kolesarje, ki so najboljši na različnih terenih,” je povedal športni direktor Merijn Zeeman. “Tudi Wout si zasluži zadostno podporo v lovu na etapne zmage in zeleno majico. Zasedba je v formi in v naših očeh sposobna zasledovanja ambicij po najboljših močeh.”

Dirka po Franciji se bo začela 1. julija na Danskem in končala 24. julija s tradicionalnim šprintom na Elizejskih poljanah v središču Pariza.

Prejšnji članekRichard Carapaz v iskanju popolne podrejenosti ekipe odhaja v Ameriko
Naslednji članekJan Tratnik odhaja na Dirko po Franciji