Jumbo-Visma naznanila prihod dvojice za klasike

Prvi prosti dan na Dirki po Španiji so mnoge ekipe izkoristile za predstavitev svojih okrepitev. Med njimi je bila tudi Jumbo-Visma, ki je okrepila ekipo za klasike.

Že nekaj časa je bilo jasno, da bo Christophe Laporte v prihodnji sezoni del nizozemskega moštva. Francoz je zadnja leta dirkal v dresu Cofidisa in se izkazal predvsem na zahtevnih šprintih. A k Jumbo-Vismi v prvi vrsti prihaja z mislijo na klasike, kjer bo do uspeha pomagal Woutu van Aertu.  

»Christophe je imel zelo dobro pomlad. Zanima nas, kako visoko lahko poseže z našim pristopom v smislu treninga, prehrane, aerodinamike… kaj vse ga še čaka. V vsakem primeru je pomembna okrepitev za Wouta,« je povedal športni direktor Merijn Zeeman.

»Pohvali se lahko tudi z dobrim kronometrom. Zanj je prav tako zanimivo sprejeti nov izziv, se spopasti z drugimi težavami na nekoliko višjem nivoju. Tega se veselimo. Pomembno je bilo, da smo pripeljali okrepitev za Wouta

Christophe Laporte ima v svoji karieri 20 zmag, a največji uspeh je dosegel z drugim mestom na Dirki skozi Flandrijo. (vir: Twitter)

Poleg Laporta bo rumeni dres v prihodnji sezoni oblekel tudi Tosh van der Sande. Belgijec je celotno kariero preživel pri Lotto Soudalu, pri 30. letih pa je odšel iskati nove izzive. Vajen je vloge pomočnika, tako na klasikah kot v šprintih, in enak status ga čaka tudi pri Jumbo-Vismi.

»Ko pogledam Tosha, je v tem letu zelo izstopal. Kot kolesar se je odlično razvil. Poleg dejstva, da je močen, je tudi zelo pameten, odlično se zna postaviti in ima veliko izkušenj,« je bil navdušen Zeeman.

»Take kolesarje potrebujemo v ekipi za klasike. Če bo ohranil letošnjo formo, potem bo v zaključkih klasik ob Woutu, kar je nekaj, kar je za nas nujno. Prav tako to velja za šprinterski vlak okoli Dylana Groenewegena. Tosh je opravljal odlično delo za Caleba Ewana. Veseli smo, da smo ga uspeli pripeljati in da nam bo ponudil izkušnje in znanje.«  

Tosh van der Sande je deset let nosil dres Lotto Soudala. (vir: twitter)

Jumbo-Visma zadnjih nekaj sezon aktivno krepi ekipo okoli Wouta van Aerta, ki je za sponzorje eden najpomembnejših članov moštva. Za Jumbo, ki sicer izvira na Nizozemskem, so dirke v Belgiji in na Nizozemskem celo pomembnejše od velikih tritedenskih dirk.

Ekipa Primoža Rogliča je tako predstavila prvi dve okrepitvi za novo sezono, v kratkem pa lahko pričakujemo tudi uradno potrditev prihoda Rohana Dennisa, ki naj bi se preselil iz vrst Ineos Grenadiersov.

Ekipo so sicer zapustili že trije kolesarji. George Bennett je odšel k UAE Emirates, medtem ko Christoph Pfingsten in Antwan Tolhoek še iščeta novega delodajalca. Za slednjega naj bi se ogreli pri Trek-Segafredu.

Prejšnji članekBernal: »Ne vem, kakšna bo taktika Ineosa v prihodnje«
Naslednji članekJan Polanc si je prislužil novo pogodbo