Eden izmed velike trojice lovcev na klasike Julian Alaphilippe je sporočil, da se v sezoni 2022 ne namerava boriti za zmago na Dirki po Flandriji. Čeprav dirko obožuje, bo imel tokrat prioritete drugje.

Letos spomladi je Julian Alaphilippe nastopil na osmih enodnevnih dirkah in se podpisal pod zmago na Valonski puščici. Občutek ima, da bi lahko dosegel še kakšno zmago več, če bi katero izmed dirk izpustil in se bolje pripravil na preostale.

V prihodnji sezoni bo upošteval nova spoznanja in okrnil spomladanski koledar. Posvetil se bo ardenskim klasikam – Amstel Gold Race, Valonska puščica in Liege-Bastogne-Liege – v veliki meri pa izpustil flandrske dirke. Že sedaj je napovedal, da bo manjkal na enem izmed spomenikov – Dirki po Flandriji.

Letos sem skušal usklajevati flandrske in ardenske klasike. Ugotovil sem, da je to izvedljivo, a je zelo težko biti 100-odstoten na vseh,” je povedal v pogovoru za RMC Radio.  

Kar se bo spremenilo v prvem delu prihodnje sezone, je to, da bom ostal osredotočen na ardenske klasike. To so dirke, ki mi najbolj odgovarjajo. Čeprav imam zelo rad Dirko po Flandriji, se bom nanjo vrnil šele, ko bom pripravljen na zmago.”

Alaphilippe z Dirko po Flandriji za zdaj nima dobrih izkušenj. Letos je končal v ozadju, leto prej pa bil član zmagovalnega pobega, a po trku z motoristom dirko končal na tleh. (vir: twitter)

Julian Alaphilippe je letos nastopil na treh flandrskih dirkah, a višje od 22. mesta ni uspel priti. Omloop Het Nieuwsblad je končal na 57. mestu, na Dwars door Vlaanderen je bil 22., Dirko po Flandriji pa je razočaran zaključil na 42. mestu.

Veliko uspešnejši je bil v Ardenih. Zmagi z Valonske puščice je dodal še šesto mesto z Amstel Gold Raca in drugo mesto na Liege-Bastogne-Liegu.

Zanimivo bo spremljati, kako se bo Alaphilippe lotil italijanskega dela koledarja. Letos je nastopil tako na Strade Bianche (2. mesto) kot na Milano – San Remo (16. mesto). Obe dirki sta datumsko precej oddaljeni od ardenskih klasik in bi bili brez težav vključeni v Francozov koledar.