Joao Almeida za rekordno dolgo združil moči s Tadejem Pogačarjem

Že vse od Dirke po Italiji dalje je jasno, da Joao Almeida in Deceuninck-Quick Step po koncu sezone končujeta skupno pot. Prvi kandidati za podpis Portugalca so ves čas UAE Emirates, ki so sedaj tudi uradno potrdili prihod 23-letnika.  

Joao Almeida je pričakovano postal nov član UAE Emirates, s katerimi je podpisal petletno pogodbo. S tem je postal solastnik najdaljše pogodbe v karavani, pred dnevi je namreč Tadej Pogačar prav tako podaljšal sodelovanje do konca leta 2027.

Arabsko moštvo je s prihodom Portugalca še dodatno okrepilo močno jedro za etapne dirke, kjer seveda kraljuje Tadej Pogačar. Oba kolesarja imata sklenjeno dolgoletno pogodbo, s čimer si je moštvo zagotovilo svetlo prihodnost na največjih dirkah.

»Almeida je kolesar, ki ga poznamo že mnogo let, vse od mladinskih let. Veseli smo, da ga lahko pozdravimo v UAE Emirates,« je povedal direktor ekipe Joxean Matxin Fernandez. »Joao je zelo kvaliteten kolesar in ne dvomimo, da bo eden glavnih stebrov moštva. Je zelo talentiran in raznovrsten kolesar, zato sem prepričan, da nas čaka veliko uspešnih skupnih let. Naš cilj je, da leto za letom krepimo moštvo in popolnoma smo prepričani, da bo skupini prinesel veliko, tako kot kolesar kot človek.«

Almeida je nase prvič resno opozoril na lanski Dirki po Italiji, ko je kar 14 dni nosil rožnato majico. Na koncu se mu sicer ni izšlo za končno zmago, osvojil je šele šesto mesto, a dokazal, da lahko v prihodnosti kroji vrh največjih dirk. V svoji karieri ima sicer samo eno zmago, dosegel jo je letos na državnem prvenstvu v vožnji na čas.  

»Zelo se veselim novega poglavja v svoji karieri in življenju. Zdi se mi, da je prestop k UAE Emirates prišel v pravem trenutku in da bom vesel na novi avanturi. Ekipa raste vsako leto in komaj čakam, da bom del nje,« je povedal Almeida.

Prejšnji članekDIRKA PO ŠPANIJI: Kako močna zasedba se nam obeta?
Naslednji članekV Astani je spet pestro, umika se Premier Tech