Je Miguel Angel Lopez že odpeljal zadnjo dirko v dresu Movistarja?

Dogajanje pri Movistarju je po koncu Dirke po Španiji še kako zelo pestro. Prah okoli odstopa Miguela Angela Lopeza se še ni polegel, v španskem moštvu namreč sedaj resno razmišljajo o prekinitvi pogodbe.

Miguel Angel Lopez je Dirko po Španiji končal pompozno. Po nestrinjanju z odločitvijo ekipe, naj ne lovi skupine favoritov, je povsem popustil in odstopil. S tem se je poslovil od tretjega mesta v skupnem seštevku. Po etapi se je javno opravičil, a bolj iz nuje kot obžalovanja.

Španska ekipa se je po koncu Vuelte skupaj odpravila na zaključno večerjo, ki pa jo je Lopez izpustil. Ekipa tega ni pospremila z odobravanjem in vse bolj se zdi, da je nemogoče, da bi se odnos še kdaj popravil.

Direktor moštva Eusebio Unzue, ki naj bi v zloglasni etapi Lopezu prepovedal lovljenje favoritov, je za španski radio povedal, da je usoda Kolumbijca še v zraku in da resno razmišljajo o prekinitvi obstoječe dvoletne pogodbe. To so s 27-letnikom sklenili letos spomladi.

»Želeli smo si pustiti nekaj časa za razmislek, da analiziramo Vuelto in v nekaj dneh bomo imeli končno odločitev,« je o usodi Lopeza spregovoril Unzue.

»Ni ga bilo na večerji. Bil je s svojo družino in skupaj so lahko preživeli nekoliko mirnejše dni.«

Eusebio Unzue zatrjuje, da je krivda povsem na strani Lopeza. (vir: twitter)

»Na večerji je bilo dobro ozračje. Na koncu dneva moraš ločiti službo in zabavo. Če pomislimo, po kaj smo prišli na Vuelto, sta bila to etapna zmaga in mesto na stopničkah. Oboje smo dosegli. Res je, da smo imeli do zadnjih dni možnost, da bi imeli kolesarja levo in desno od Primoža Rogliča, a dogodek z Miguelom Angelom nam je to odvzel.«

Unzue, ki ima pri neprijetnem dogodku z 20. etape tudi nekaj masla na glavi, se sicer krivde otepa in poudarja, da je položaj zakuhal Lopez. V dani situaciji bi moral odreagirati bolje in s tem prihraniti težave ekipi.

»Bila je situacija, ki je ni uspel razrešiti. Mislim, da je pri njem ustvarila nezadovoljstvo, ki ga je vodilo do najslabše možne odločitve, ki je bila odstop. Njegovi sotekmovalci so vložili veliko dela in bi si zaslužili spoštovanje, tako kot tudi sponzorji in dirka sama.«

»Težko je. Zares me skrbi, saj je kolesar, ki je obupal nad nami dober fant, plemenit fant, a na koncu je izbral najslabšo možnost

Prejšnji članekPogačarja čaka pester konec tedna na evropskem prvenstvu
Naslednji članekNeutrudni Valverde bo del kolesarskega cirkusa tudi v letu 2022