Jan Tratnik odhaja na Dirko po Franciji

Jan Tratnik, član ekipe Bahrain Victorious, je ob Primožu Rogliču, Tadeju Pogačarju, Mateju Mohoriču in Luki Mezgecu kot kaže še peti Slovenec, ki bo nastopil na letošnji izvedbi Dirke po Franciji. V rezervah ekip UAE Emirates in Bahrain Victorious pa naj bi bila zaradi povečane nevarnosti z okužbo s Covidom tudi Jan Polanc in Domen Novak.

Po naših, do sedaj še neuradnih informacijah, naj bi na letošnjo Dirko po Franciji odpotoval tudi Jan Tratnik, ki je po padcu v prvi etapi Dirke po Italiji in zlomu desnega zapestja, zaradi katerega je dirko predčasno končal, kot kaže ustrezno okreval.

Tratnik, za katerim je letos že kar nekaj odmevnih nastopov, predvsem na spomladanskih klasikah, je v prvem delu sezone veliko stavil na tritedensko Dirko po Italiji, ki se je letos začela na Madžarskem. Načrte mu je žal prekrižal padec v prvi etapi, ko se je tik pred zaključkom zapletel z Belgijcem Harmom Vanhouckejem (Lotto Soudal) in sanj o odmevnem rezultatu je bilo konec.

Po skoraj enomesečni odsotnosti se je Tratnik v karavano vrnil na dirki Po Sloveniji in z nekaj akcijami dokazal, da velja nanj računati tudi v nadaljevanju sezone. Kot kaže ga bomo lahko na delu ponovno spremljali že kmalu, saj ekipa nanj računa tudi v Franciji.

Jan Tratnik naj bi še drugič v karieri nastopil na dirki vseh dirk.

Tako bo Tratnik, ki je znan kot odličen pomočnik na vseh terenih, ekipi iz Bahrajna v veliko pomoč pri lovu na etapne zmage, hkrati pa bo Jacku Haigu in Damianu Carusu pomagal tudi v skupnem seštevku.

Do sedaj ima Syuk, kot ga kličejo njegovi prijatelji, na Dirki po Franciji en nastop. Leta 2019 je tritedensko odisejado zaznamoval s tretjim mestom na 9. etapi in odmevnim begom v zadnji etapi, ko je bil le nekaj kilometrov do cilja ulovljen.

Na dirki vseh dirk bomo pesti stiskali za vsaj pet Slovencev. Šele drugič v zgodovini (prvič je bilo leta 2020) bomo Slovenci na francoski pentlji zastopani tako številčno. Moč Slovenije pa ni le v številčnosti, pač pa na dirko potujejo kar trije kolesarji, ki so uvrščeni v najboljšo šesterico na lestvici Mednarodne kolesarske zveze.

Prejšnji članekJumbo-Visma predstavila osmerico, ki bo lovila zmago na Dirki po Franciji
Naslednji članekASO rahlo spremenil tlakovano 5. etapo Dirke po Franciji