Jakobsen še drugič najhitrejši, Roglič brez težav zadržal vodstvo

Prehodna etapa pričakovano ni prinesla večjih pretresov. V zaključku smo videli šprint glavnine, kjer je še drugič na dirki slavil Fabio Jakobsen. Rdeča majica je še naprej na ramenih Primoža Rogliča.

Kolesarje je pred zahtevno nedeljsko etapo danes čakala ravninska etapa, ki je služila za premik iz enega konca Španije na drugega. Pričakovano je minila precej mirno, saj je bil danes dan rezerviran za šprinterje.

V zadnjih kilometrih so se ekipe najhitrejših mož v karavani borile za mesto na čelu glavnine, videli smo kar nekaj sprememb na vodilnem položaju, naposled pa je Florian Senechal (Deceuninck-Quick Step) odločilno pritisnil na pedala in Fabia Jakobsena (Deceuninck-Quick Step) pripeljal v ugoden položaj za zaključek.

Nizozemec je svoj šprint začel 200 metrov do cilja, ko je skupina premagala še zadnji ovinek in jih je do cilja ločila le še ravnina. Danes prave konkurence ni imel, po začetku šprinta je ves čas vztrajal na vodilnem mestu in na koncu prepričljivo slavil pred Albertom Dainesejem (DSM) in Jasperjem Philipsenom (Alpecin-Fenix).

»Nekaj posebnega je, ko si spet na vrhu. Ekipa je opravila izjemno delo. Držali so visoko hitrost, in kljub temu da sem jih nekoliko izgubil, sem bil vseeno v dobrem položaju. S šprintom sem začel na ovinku 200 metrov do cilja in bil sem najhitrejši,« je po zmagi povedal Jakobsen.

»Potrebno je bilo biti hiter, močen, a prav tako je bilo pomembno izbrati pravi trenutek. V takem zaključku moraš biti točen. Dvakrat sem že zamudil, tokrat pa sem zadel trenutek in v celoti šprintal do cilja.«

Slovenski kolesarji so danes preživeli miren dan. Luka Mezgec (BikeExchange) je v zaključku skrbel za Michaela Matthewsa (BikeExchange), a Avstralec višje od osmega mesta ni uspel priti. Najbolje uvrščeni Slovenec je bil Jan Tratnik (Bahrain Victorious) na 25. mestu, Jan Polanc (UAE Emirates) je bil 29., Primož Roglič (Jumbo-Visma) je končal na 38. mestu, Mezgec pa je v cilj zapeljal kot 108.

Prejšnji članekAlejandro Valverde utrpel zlom ključnice
Naslednji članekNeurje pred zatišjem: Roglič z ekipo pričakuje napade