Jakob Fuglsang pred selitvijo v Avstralijo

Danskemu kolesarju Jakobu Fuglsangu se po koncu sezone izteče pogodba. Že nekaj časa je znano, da za prihajajočo sezono išče novega delodajalca in očitno ga je našel v avstralskem moštvu BikeExchange.

Jakob Fuglsang je eden starejših kolesarjev v karavani, a o pokoju še ne razmišlja. Aktivno si išče novo sredino za prihajajoče leto in po prvotnih povezovanjih njegovega imena s Cofidisom, je sedaj prišlo do spremembe.

Za Fuglsanga naj bi se zagreli pri BikeExchangu, kjer so mu, po poročanju portala CyclingNews, že ponudili večletno pogodbo. Prestop za zdaj še ni uraden, a naj bi postal v naslednjih nekaj dneh.

Danec je član Astane že od leta 2013 in po prvotnih poskusih napadanja skupnih zmag na največjih tritedenskih dirkah, je v zadnjih letih po številnih neuspehih obupal. Odkrito je napovedal osredotočenost na lov na enodnevne dirke in etapne zmage.

Prav enodnevne preizkušnje so mu dale v preteklosti veliko uspehov. Leta 2019 je osvojil svoj prvi spomenik Liege-Bastogne-Liege, leto kasneje pa je bil najhitrejši še na Dirki po Lombardiji. Leta 2016 je bil še na pragu enega zgodovinskega uspeha, na olimpijadi v Riu se je boril za naslov prvaka, na koncu pa se moral zadovoljiti z drugim mestom.

Fuglsang trenutno okreva po poškodbi, ki jo je staknil na Dirki po Beneluksu. V prvi etapi je grdo padel in si zlomil ključnico in lopatico, zato je njegova sezona že končana. Danec bi sicer zagotovo nastopil vsaj na Dirki po Lombardiji, kjer bi bil v ožjem krogu favoritov.

Poleg Fuglsanga naj bi se k BikeExchangu kot sponzor preselil tudi Premier Tech. Kanadsko podjetje je že naznanilo, da po koncu sezone prekinja sodelovanje z Astano, pri BikeExchangu pa bi bili veseli finančne injekcije, saj dosedanji lastnik moštva Gerry Ryan napoveduje umik iz sveta kolesarstva.

Prejšnji članekVojna med Patrickom Lefeverejem in Samom Bennettom se nadaljuje
Naslednji članekBujakova in Žigartova v dvajseterici, prvakinja Van Dijkova