Ineos Grenadiers bo na Dirki po Italiji vodil Richard Carapaz

VELEFIQUE, SPAIN - AUGUST 22: Richard Carapaz of Ecuador and Team INEOS Grenadiers crosses the finishing line during the 76th Tour of Spain 2021, Stage 9 a 188 km stage from Puerto Lumbreras to Alto de Velefique 1800m / @lavuelta / #LaVuelta21 / on August 22, 2021 in Velefique, Spain. (Photo by Stuart Franklin/Getty Images)

Britanska ekipa Ineos Grenadiers je objavila osmerico, ki bo na Dirki po Italiji skušala doseči odmevne rezultate. Poveljeval ji bo Richard Carapaz, ki bo lovil drugo skupno zmago na italijanskem krogu.

Kolesarji Ineos Grenadiers bodo letos napadali še tretjo zaporedno zmago na Dirki po Italiji. Po uspehu Taa Geoghegan Harta leta 2020 in Egana Bernala leta 2021, bo tokrat glavni adut moštva Richard Carapaz.

Ekvadorec je bil v Italiji najboljši že leta 2019, od tedaj naprej pa se je v prvi vrsti posvečal Dirki po Franciji, ki jo je združeval z Dirko po Španiji. Po treh letih se torej zopet vrača “na mesto zločina”, kjer bo lahko računal na eno najmočnejših zasedb pomočnikov.

Ob 28-letniku bosta vozila še Richie Porte in Pavel Sivakov, ki po potrebi lahko prevzameta tudi vlogo kapetana. Povsem podrejeni ekipi pa bodo Jonathan Castroviejo, Ben Tulett, Jhonatan Narvaez, Salvatore Puccio in Ben Swift.

“Ko sem leta 2019 osvojil Dirko po Italiji, je bilo to resnično nekaj posebnega. V prvi vrsti sem želel na dirki le nastopiti, zmaga pa je bila jasno pika na i,” je povedal Carapaz.

“To je bila pomembna zmaga za mojo državo. Začela je novo obdobje kolesarstva v Ekvadorju. Tudi name je psihološko vplivala izjemno pozitivno, saj sem si dokazal, da sem lahko uspešen na tritedenskih dirkah.

Nekaj časa je bil nastop Carapaza na letošnjem Giru vprašljiv, saj se je po poškodbi Egana Bernala izpraznilo mesto kapetana na Dirki po Franciji. Najbolj logična zamenjava je bil prav Ekvadorec, a v moštvu so se odločili, da vztrajajo pri prvotnem načrtu in ga ohranijo v postavi za Dirko po Italiji.

V izbrani osmerici pa ne bo dveh zvezdnikov moštva, ki smo ju sprva tam pričakovali. Manjkal bo predlanski zmagovalec Geoghegan Hart, ki je imel v zadnjem času težave z boleznijo in ni v formi, potrebni za tri tedne napora.

Poleg Britanca pa bo odsoten tudi njegov rojak Tom Pidcock. Mladenič je bil sprva namenjen v Italijo, a so se v ekipi odločili, da mu raje namenijo debi na Dirki po Franciji. Ta sicer še ni uradno potrjen, a je v zadnjih dneh že postal javna skrivnost.

Prejšnji članekPo štirih mesecih kome je Amy Pieters končno pri zavesti
Naslednji članekMilan Vader po odhodu iz bolnišnice: “Vsega sem se moral naučiti znova”