Hotel Bahrain Victoriousa znova obiskala policija

Iz tabora Bahrain Victoriousa so razkrili, da je danska policija v četrtek zjutraj obiskala in preiskala njihov hotel. To je že druga preiskava članov ekipe v manj kot tednu dni.

Dan pred začetkom Dirke po Franciji je ob 5.30 člane Bahrain Victoriousa čakalo neprijetno presenečenje. Na vrata njihovega hotela je potrkala danska policija, ki je po navodilih francoskih organov pregona izvedla preiskavo prostorov ekipe.

V času preiskave so bili v hotelu tudi člani danske spletne strani Ekstrabladet, ki so novico o preiskavi poslali v svet. Kot poročajo, so bili člani ekipe v času preiskave poslani k moštvenim vozilom in tam zadržani vse dokler se preiskava po dveh urah ni končala.

Policisti so pregledali vsa ekipna vozila in sobe osebja ter kolesarjev. Ekipa je v celoti sodelovala z zahtevami policistov in preiskava je bila zaključena v dveh urah,” so v uradni izjavi zapisali pri Bahrain Victoriousu.

“Noben izdelek ekipe ni bil zasežen,” so še pojasnili in dodali: “Po policijski preiskavi se ekipa sedaj osredotoča na največjo in najboljšo kolesarsko dirko – Tour de France. Nadaljnjih izjav ekipa ne bo podala.

To je že druga preiskava ekipe v tednu dni. Policija je v ponedeljek obiskala domove treh članov moštva, med drugim tudi slovensko domovanje Milana Eržena.

Policija se je več kot očitno resno lotila odkrivanja morebitnih nepravilnosti v moštvu, s preiskavo so namreč začeli že lani, ko so med Dirko po Franciji preiskali hotel moštva. Tudi takrat niso našli ničesar spornega.

Prejšnji članekVodič po novih dresih v karavani
Naslednji članekSlovenski fantje v prvi etapi na progi že zelo zgodaj