Govorice o prestopu Primoža Rogliča za zdaj ovržene

Po koncu Dirke po Franciji je v kolesarskem svetu odmevala novica, da naj bi se Primož Roglič v prihodnji sezoni utegnil preseliti k Ineos Grenadiersom, saj je v trenutni ekipi izgubil status prvega moža. Tako Jumbo-Visma kot Ineos Grenadiers sta sedaj govorice zanikala.

Po vnovičnem neuspelem napadu na rumeno majico in prezgodnjem odhodu z Dirke po Franciji se zdi, da je status Primoža Rogliča v ekipi nekoliko padel. Jasno, na vrh se je dvignil Jonas Vingegaard, ki bo v prihodnji sezoni zagotovo dobil vodilno vlogo na francoski pentlji.

Nobena skrivnost ni, da si Primož Roglič v svoje vitrine želi dodati tudi rumeno majico in mnogi kolesarski navdušenci imajo pomisleke, ali bo v nizozemski ekipi sploh še dobil priložnost za lov nanjo. V vrstah Ineos Grenadiersov bi jo zagotovo imel, a bi se moral sprijazniti z nekoliko slabšo podporo ekipe.

Za mnoge se je prestop k Ineos Grenadiers zdel povsem smiselna in pravilna odločitev slovenskega asa, a iz te moke očitno ne bo kruha. Obe strani sta namreč v teh dneh med vrsticami zanikali govorice in jih označili kot le to – govorice.

Nič ne vem o tem. Primož ali njegov manager nista o tem povedala ničesar,” je v pogovoru za VeloNews povedal športni direktor Merijn Zeeman in na vprašanje ali bi ga ekipa izpustila le vrnil vprašanje: “Kaj mislite?”

Primož Roglič ima z ekipo aktivno pogodbo vse do leta 2025. Ravno v lanski sezoni jo je še dodatno podaljšal in svojemu edinemu moštvu po prehodu v svetovno serijo obljubil zvestobo do svojega 36. leta, ko se bo verjetno že spogledoval s koncem kariere.

Da v govoricah ni oprijemljivih dejstev, so potrdili tudi pri Ineos Grenadiersih, kjer je pred mikrofon stopil Rod Ellingworth. Britanec je povedal, da o morebitnem prestopu ne ve nič in da je “bila tudi zame to le novica“.

Jumbo-Visma Rogliča gotovo ne bo izpustila brez boja, še vedno je namreč eden najboljših kolesarjev sveta. V prihodnji sezoni, če bo še ostal član ekipe, ga verjetno lahko pričakujemo tudi na Dirki po Franciji, kjer bo imel podobno vlogo sokapetana. Nizozemcem se je tovrstna taktika namreč letos obrestovala in zdi se, da so našli način, kako premagati tekmece. A za njegovo izvedbo potrebuješ dva kolesarja, ki lahko napadata rumeno majico in v vrstah Jumbo-Visme sta to le Vingegaard in Roglič. Slovenec je torej še vedno nepogrešljiv delček v mozaiku Jumbo-Visme.

Nizozemci se bodo v prihodnji sezoni sicer še dodatno okrepili. Glede na govorice naj bi se jim pridružili Wilco Kelderman (Bora-hansgrohe), Dylan van Baarle (Ineos Grenadiers), Atilla Valter (Groupama-FDJ) in Jan Tratnik (Bahrain Victorious).

Prejšnji članekSlovenca še naprej kraljujeta svetovnemu kolesarstvu
Naslednji članekKlasika San Sebastian na štart privabila tri Slovence