Goreč avtomobil prekinil samostojni napad Remca Evenepoela

Remco Evenepoel je lahko le čakal na razrešitev težav. (vir: twitter)

V Belgiji se je odvila enodnevna dirka Druivenkoers Overijse, ki je postregla z nenavadno prigodo. Remco Evenepoel se je podal v samostojni napad, a ga moral nato prekiniti zaradi gorečega avtomobila na cesti.

Remco Evenepoel se po razočaranju z olimpijskih iger počasi spet vrača na vrh. Pred dnevi je osvojil Dirko po Danski, v nadaljevanju sezone pa se bo osredotočil predvsem na enodnevne dirke, med katerimi bo najpomembnejše svetovno prvenstvo, ki bo letos potekalo v njegovi domovini.

Tam bo eden izmed favoritov za osvojitev mavrične majice, tudi zaradi dejstva, da bo traso že dobro poznal. Številne klance, ki bodo 26. septembra odločali o svetovnem prvaku, je Belgijec spoznal že tokrat na dirki Druivenkoers Overijse.

A spoznavanje s traso ni minilo povsem mirno. Evenepoel je 60 kilometrov pred ciljem napadel iz skupine in si privozil okoli minuto prednosti. Tovrstnih napadov 21-letnika smo že vajeni, a tokrat ga je moral prekiniti.

Osemindvajset kilometrov do cilja so organizatorji Evenepoelu ukazali, naj se ustavi, enako navodilo pa je dobila tudi glavnina za njim. Na trasi je namreč zagorel avtomobil, zaradi česar je bila dirka prekinjena, cesta pa odprta za intervencijska vozila.

Ekipe so hitele z dostavljanjem toplih oblačil kolesarjem, ki so ob cesti lahko le spremljali potek dogodkov in čakali na nadaljevanje.

Po približno 15 minutah je bila nepričakovana situacija razrešena in dirka se je lahko nadaljevala. Skupina je bila popeljana mimo gorečega avtomobila, nato pa je bilo Evenepoelu dovoljeno ponovno kolesarjenje, 35 sekund kasneje pa je z dirko pričela tudi preostala glavnina. Tako je Belgijec ponovno dobil prednost, ki jo je imel v trenutku prekinitve.

Evenepoel je kljub prekinitvi ritma uspel ostati v begu vse do cilja. Tja je prišel 40 sekund pred klubskim kolegom Mikkelom Honorejem (Deceuninck-Quick Step) in Aimejem De Gendtom (Intermarche-Wanty Gobert).

Remco Evenepoel je lahko le čakal na razrešitev težav. (vir: twitter)

»Ko sem sedel na tleh, sem za trenutek izgubil upanje,« je priznal 21-letnik. »Bilo je hladno, a za vse so bili enaki pogoji. Organizator je ponoven zagon dirke opravil korektno. Dobil sem svojih 35 sekund prednosti in lahko nadaljeval samostojno akcijo.«

Za Belgijca je bila to že šesta zmaga v sezoni. Upa, da jih bo v prihodnjem mesecu dodal še več, glavna cilja sta predvsem evropsko in svetovno prvenstvo. V oktobru pa se vrača na »kraj zločina«, nastopil bo na Dirki po Lombardiji, kjer je lani padel z mostu in se hudo poškodoval.

Prejšnji članekTudi Louis Vuitton si želi kos kolesarske pogače
Naslednji članekTadej Pogačar bo vodil ekipo na Bretanski klasiki