Gledalec na Women’s Touru metal prometne stožce pod kolesa deklet

V Veliki Britaniji ta teden poteka Women’s Tour, na katerem po dveh odpeljanih etapah vodi Francozinja Clara Copponi. Bolj kot rezultati dirke pa je medijsko pozornost pritegnilo nevarno početje gledalca na prvi etapi.

Karavana se je prvi dan spopadla s 147 kilometri ceste južne Anglije. Po 22 kilometrih dirkanja so kolesarke zavile v Oxford, kjer jih je na ulicah pričakala številčna množica gledalcev. Žal so bili v njej tudi posamezniki, ki ne marajo kolesarstva.

Na družbenem omrežju Twitter je Jesper Ekelund, eden izmed gledalcev, objavil dve fotografiji, ki kažeta ležeč prometni stožec sredi ceste, po kateri se vozijo dekleta. Ob fotografijah je zapisal: »Šokiran in zgrožen. Gledal sem Women’s Tour na Cowley Roadu in videl, kako moški meče stožce pred kolesarke

Anglež je pojasnil, da se je situacija na srečo rešila brez kakršnihkoli posledic za kolesarke, saj so se vse uspele izogniti letečim in ležečim stožcem. Ekelund je zapisal, da je slikovno gradivo posredoval policiji, na družbena omrežja pa je namenoma objavil fotografijo, ki skriva identiteto kršilca, saj ne želi škoditi preiskavi.

Kmalu po objavi fotografij na Twitter se je oglasil še eden izmed gledalcev, ki je bil priča nenavadnemu dogodku. Povedal je, da si lasti posnetek metanja stožcev, a ga je Ekelund nagovoril, naj ga ne objavi na splet, in ga raje le posreduje policiji.

Po etapi so se oglasili tudi organizatorji, ki početje strogo obsojajo. Sporočili so, da bodo tudi sami sprožili preiskavo, prav tako pa so vse zbrano gradivo posredovali policiji.

»Zavedamo se, da je danes zjutraj prišlo do incidenta na Cowley Roadu in to jemljemo zelo resno. Dogodek že preiskujemo, video gradivo pa smo predali policiji,« so zapisali v uradni izjavi.

Etapa je sicer pripadla Marti Bastianelli (Ale BTC Ljubljana), ki je bila v šprintu hitrejša od Chloe Hosking (Trek-Segafredo) in Clare Copponi (FDJ Nouvelle). Že danes pa karavano čaka posamična vožnja na čas, ki bi na pretežno ravninski dirki lahko že odločala o končni zmagovalki. Upajmo le, da na cesti ne bo nikakršnih ovir.

Prejšnji članekPogačar, Roglič in Polanc v boj za zmago na legendarnem vzponu Superga
Naslednji članekJumbo-Visma krepi tudi trenerski štab, prihaja nekdanji član DSM-ja