Glavni favorit za zmago po padcu zapušča Tour de l’Avenir

Juan Ayuso je v Francijo pripotoval kot izraziti favorit za zmago na največji mladinski dirki Tour de l’Avenir. A Španec je v četrti etapi občutil trdoto tal in dirki pomahal v slovo.

Četrta etapa Tour de l’Avenirja je postregla s številnimi grdimi padci, v enega izmed njih pa je bil udeležen tudi Juan Ayuso. Špancu so stavnice pred začetkom napovedovale prepričljivo zmago, tudi po zaslugi dominantne predstave na mladinskem Giru.

Ayuso je bil udeležen v množičnem padcu 25 kilometrov pred ciljem, kjer je staknil poškodbo rame. Takoj je postalo jasno, da gre za bolj resno poškodbo, saj je z okrvavljeno ramo sedel na robnik in čakal na zdravniško pomoč.

Nemudoma je bil prepeljan v bolnišnico, kjer je prestal podrobne preglede. Rentgensko slikanje je razkrilo, da do zloma kosti ni prišlo, je pa utrpel odrgnine in resno poškodbo obeh lopatic.

»Sanj je konec, tako pač je, treba se je sprijazniti,« je v izjavi za špansko kolesarsko zvezo povedal Ayuso.

»Čeprav je to težko sprejeti, moram gledati naprej in se na konec sezone pripraviti kar se da dobro. Hvala za podporo. Preostali španski ekipi želim veliko uspeha.«

Španec je pred odstopom zasedal 11. mesto v skupnem seštevku, za rumeno majico je zaostajal 1:40. A prave gorske etape so bile šele na sporedu, dirka se vselej namreč odloča na klancih, ki bi bili prvič na sporedu v šesti etapi.

Juan Ayuso je od letos član UAE Emirates. (vir: twitter)

Ayuso ima pri 18 letih sicer že zagotovljeno lepo prihodnost. Lani je sklenil ustni dogovor z UAE Emirates, a talente nekaj časa še razvijal v razvojni ekipi Colpack Ballan. Po uspehu na Giru do 23 let pa je 18-letnik nemudoma prestopil k UAE Emirates in podpisal pogodbo do konca leta 2025.

V dresu UAE Emirates je letos zbral pet nastopov, prav vse na enodnevnih preizkušnjah. Najboljša uvrstitev je bilo 2. mesto na manjši klasiki Ordiziako, najbolj ponosen pa je lahko na 18. mesto s klasike San Sebastian.

Prejšnji članekPozabljeni Thibaut Pinot: »Še vedno imam nekaj ponosa in samozavesti«
Naslednji članekTadej Pogačar na vrhu lestvice najbolje plačanih kolesarjev