Giacomo Nizzolo še čaka na prvo zmago na Dirki po Italiji, a je kljub odsotnosti uspeha prišel na naslovnice kolesarskih časnikov. Razlog je poslikava njegove čelade, na kateri je narisan izpolnjen obrazec za gibanje v času pandemije koronavirusa.

Če ste se ob ogledu druge etape spraševali, ali se je Giacomu Nizzolu (Qhubeka Assos) na čelado zataknil letak, morda niste edini. A letak se Italijanu na čelado ni zataknil, pač pa so mu ga tja »prilepili« oblikovalci.

Nizzolo na domači dirki nastopa s čelado v barvah italijanske trobojnice, preko sprednjega dela pa se razprostira poslikava izpolnjenega obrazca za gibanje v času pandemije. Italija je bila v prvem valu virusa ena najbolj prizadetih držav na svetu in državljani so morali za odhod od doma s seboj nositi podoben obrazec, kot ga vidimo na čeladi Nizzola.

Evropski prvak je z oblikovalci obrazec nekoliko prilagodil in mu dodal humoristično noto. Ob podpisu in datumu rojstva je zapisan še kraj rojstva, kategorija in ime moštva. Glavo obrazca dopolnjuje še številka Italijanove UCI licence.

Kot razlog za gibanje so navedene tri možnosti: skupni seštevek, pobegi ali osvajanje etap. Nizzolo ima seveda označeno slednjo možnost, saj si na italijanskem krogu želi predvsem šprinterskih zmag.

Obrazec dopolnjujeta še kraja odhoda in prihoda, torej Torino in Milano, kjer se Giro letos začne in konča. Ob opombah pa je zapisano le ‘Viva il Giro’ oziroma ‘Živel Giro’.

Italijan je čelado, ki so jo poslikali v podjetju TRC Design, ponosno objavil na svoj Instagram profil. Glede na obliko lahko pričakujemo, da bo 32-letnik čelado nosil na vseh šprinterskih etapah, v gorah pa jo bo najverjetneje nadomestil z nekoliko manj zaprtim modelom.