Geraint Thomas verjame, da sta Roglič in Pogačar premagljiva

Valižan Geraint Thomas se ne želi predati, še preden se začne nova sezona. Čeprav Tadeju Pogačarju in Primožu Rogliču priznava prevlado, pa verjame, da je vsak kolesar premagljiv.

Vse od leta 2018 dalje Geraint Thomas išče formo, ki ga je krasila na poti do zmage na Dirki po Franciji. Če je sezono kasneje še lahko konkuriral najboljšim, pa je v lanski sezoni sledil mrk.

Letos je sezono otvoril dobro, nato pa se v drugem delu (pre)pogosto znašel na tleh. Prvič je huje padel v tretji etapi Dirke po Franciji in se poslovil od boja za visoko uvrstitev. Odločil se je, da bo francosko pentljo izkoristil za pripravo na olimpijske igre, a tudi tam se je hitro znašel na tleh in sanje o kolajni so splavale po vodi.

V prihodnjo sezono se Valižan podaja odločen, da se zopet vrne med najboljše kolesarje v karavani. Čeprav pogodbe uradno še nima podpisane, pa je javna skrivnost, da bo obnovil sodelovanje z Ineos Grenadiers, kjer nastopa že vse od leta 2010.

 S 35. leti Thomas spada med veterane karavane, katere iz leta v leto bolj očitno izpodrivajo mladi kolesarji. Fantje, ki se navadno borijo za bele majice, redno osvajajo tudi rumene majice. Valižana to spodbuja, da se tudi sam žene naprej.

Geraint Thomas je letos osvojil Dirko po Romandiji, Kriterij Dauphine in Dirko po Kataloniji pa je končal na tretjem mestu. (vir: twitter)

Slovenskima asoma priznava, da sta trenutno številka ena in dve svetovnega kolesarstva in da postavljata letvico vsem konkurentom. Na poti do zmage na Grand Touru bo treba premagati prav njiju.

Vidimo, da kolesarji iz mladinskih in U-23 selekcij prihajajo kot profesionalci in lahko takoj konkurirajo, kot je to storil že Pogačar. On in Roglič postavljata normo in tudi njune ekipe se stalno izboljšujejo. To vse sili v to, da se borijo, konkurenca je namreč tisto, kar te žene naprej.”

Zagotovo sta premagljiva. Šport se stalno razvija in spreminja, tako oprema kot način treninga in dieta. Mislim, da se to preslikava iz profesionalcev vse do mladincev.”

Kakšen bo načrt dirk Thomasa v prihodnji sezoni še ni jasno, saj mora najprej urediti status pogodbe. Uradno novico o podaljšanju lahko pričakujemo do 7. decembra, ko se britanska ekipa odpravlja na priprave na Majorko, kjer bodo tudi naredili okvirni načrt dirk.

Ne bi se branil poskusiti nekaj drugačnega, še posebej sedaj, ko prihajam v zadnja leta kariere,” je priznal Thomas, ki mu ni tuja ideja, da bi se zopet resneje posvetil enodnevnim dirkam. V zadnjih sezonah se jim je povsem odpovedal, sicer pa je v svoji karieri že osemnajstkrat nastopil na spomenikih.

Najpomembnejše je, da uživam na dirkah in si želim čim več tekmovati. Moram pregledati trase Grand Tourov in se z ekipo odločiti, ali se želim podati tja, ali pa bi morda poskusil nekaj drugačnega. Važno je, da bom užival,” je še dodal.

Prejšnji članekAgent Tadeja Pogačarja udeležen v hudi prometni nesreči
Naslednji članekJohnny Carera, agent Pogačarja, v umetni komi