Gašper Katrašnik maha kolesarstvu v slovo

Po 15 letih aktivne kolesarske kariere se Gašper Katrašnik poslavlja od sveta profesionalizma. Kolo bo postavil v kot in se posvetil drugim življenjskim izzivom.

Pri 26 letih bi imel Gašper Katrašnik pred seboj lahko še nekaj let kariere, a Kranjčan je sklenil, da ima dovolj. Letošnja sezona je zanj zadnja, minuli konec tedna pa je tudi odvozil svojo zadnjo dirko Hrvaška – Slovenija.

Ja, res je, dirka Hrvaška – Slovenija bo moja zadnja,” je v izjavi za KK Adria Mobil povedal 26-letnik.

Katrašnik je bil po kolesarski izobrazbi šprinter, tudi vse največje uspehe je osvajal na bolj ali manj ravninskih trasah. Sam pravi, da je najbolj ponosen na skupno zmago, ki jo je leta 2018 osvojil na dvodnevni dirki Beograd – Banjaluka, a tekom kariere je nanizal še nekaj uspehov. Istega leta je recimo osvojil etapo na CCC Touru, bil leto kasneje drugi na državnem prvenstvu, posebno mesto v njegovem srcu pa imata tudi zmagi na domačem kranjskem kriteriju.

Vesel sem za vsa ta leta dirkanja, ko sem res užival v tem, kar sem počel. Hvaležen sem za vsa prijateljstva, poznanstva in izkušnje, ki sem jih dobil v tem času. Rad bi se zahvalil vsem, ki so mi kakorkoli pomagali in mi stali ob strani na tej poti. Zagotovo se bom še vrnil na kolesarske dirke, ampak v drugačni vlogi, na drugi strani ograje. Hvala vsem,” je ob slovesu povedal Katrašnik.

Letos smo ga lahko videli tudi na dirki Po Sloveniji. Na sliki vozi v družbi Davida Pera. (vor: facebook)

Kranjčan je svojo športno pot začel v kranjski Savi. Leta 2006 je, takrat star 11 let, prestopil prag kranjskega kluba in se v njihovih vrstah razvijal vse do konca leta 2015. Sledil je prestop k Adrii Mobil, v barvah katere je dosegel vse največje karierne uspehe.

“Gašperju se iskreno zahvaljujemo za njegovo požrtvovalnost in predanost, saj je bil s svojim zrelim pristopom in timskim delom pomemben člen Kolesarskega kluba Adria Mobil, ki je ničkolikokrat pustil srce na cesti. Upamo in verjamemo, da se bomo v takšnih ali drugačnih vlogah še srečevali, predvsem pa verjamemo, da bo Gašper s svojimi bogatimi izkušnjami in znanjem tudi v prihodnje prispeval k razvoju slovenskega kolesarstva, četudi nič več kot aktiven kolesar,” je še dodala Mojca Novak, predsednica KK Adria Mobil.

Prejšnji članekAvtomobil med treningom zbil dva kolesarja Androni Giocattolija Sidermeca
Naslednji članekTadej Pogačar: “Sem dober fant, ki ne uporablja bližnjic”