Israel Start-Up Nation je oznanil, da je s podaljšanjem pogodbe Guillaumeju Boivinu in Retu Hollensteinu dokončno sestavil ekipo za prihodnje leto. Tej bo poveljeval Chris Froome, ki bo nove moštvene kolege spoznal na januarskem pripravljalnem kampu.

Z letošnjo sezono je lastnik moštva Sylvan Adams zadovoljen. V danih razmerah so dosegli svoje cilje, a časa za proslavljanje ni veliko. Pogled je namreč že obrnjen proti prihajajoči sezoni, v kateri pričakuje rezultatski korak naprej.

»Kljub Covidu smo imeli dobro sezono, v kateri smo prišli do prvih zmag na tem nivoju, vključno z Grand Tour etapama,« je povedal Kanadčan izraelskih korenin. »Naša postava za prihodnje leto je močno izboljšana, a jedro ostaja podobno. Računamo, da bomo konkurenčni na vseh največjih dirkah – Grand Tourih, spomenikih in klasikah

Tako kot vsa leta do sedaj, bo ekipa tudi prihodnje leto sezono začela s pripravljalnim kampom v domačem Izraelu. Tamkajšnje toplo podnebje namreč omogoča dobre razmere za treninge.

Ekipa izraelskega moštva za sezono 2021. (vir: twitter)

Januarja se bo sploh prvič z ekipnimi kolegi srečal Chris Froome, ki bo moštvu poveljeval na največjih dirkah. Britanec v ekipo prihaja po dolgoletnem »predsedovanju« Skyju/Ineosu. Tam je zanj zmanjkalo prostora, zato je že junija podpisal pogodbo z izraelskim moštvom.

Direktor ekipe Kjell Carlstrom se zaveda, da prihod Frooma še ne pomeni, da bodo favoriti za končne zmage, a verjame, da se lahko potegujejo za mesta na stopničkah.

»Zanimivo bo videti, kako se bomo odrezali proti bolj uveljavljenim ekipam. Imamo uravnoteženo zasedbo, ki lahko doseže dober rezultat na vseh vrstah dirk, a najmočnejši bomo na etapnih dirkah. Še vedno ne bomo favoriti za končne zmage, a se lahko vmešamo v boj za zmagovalni oder,« je povedal Carlstrom.

Vsi v moštvu so mnenja, da je ekipa naredila velik korak naprej. V prihodnji sezoni bodo na plačilni listi izraelskega moštva številni zvezdniki karavane, ki bodo skušali doseči dobre rezultate, hkrati pa z izkušnjami in nasveti zalagali ostale kolesarje.

»Član te ekipe sem že skoraj od začetka. Osupel sem, kako velike korake naprej naredimo vsako leto. Veselim se ponovnega snidenja s svojim prijateljem Mikom Woodsom,« je ekipo pohvalil Guillaume Boivin. »Že tako močni ekipi so se pridružile še dodatne moči. Izgleda, da bomo na vse dirke odšli z visokimi pričakovanji. Chris Froome seveda ekipo povzdigne na višjo raven, kar se tiče Grand tourov. Z Danom Martinom in Chrisom lahko pričakujemo dobre rezultate

Članek vsebuje partnerske povezave. Če kupite katerikoli izdelek preko klika na povezavo, lahko Peloton Slovenija prejme provizijo. To na ceno izdelka, ki ga kupujete, ne vpliva. Na ta način podprete našo stran brez kakršnegakoli stroška.