Evenepoel v dominantnem stilu do zmage v San Sebastianu, Pogačar, Mohorič in Polanc odstopili

SAN SEBASTIAN, SPAIN - JULY 30: Remco Evenepoel of Belgium and Team Quick-Step - Alpha Vinyl celebrates winning during the 42nd Donostia San Sebastian Klasikoa 2022 - Men's Elite a 224,8km race from San Sebastian to San Sebastian / #Klasikoa2022 / on July 30, 2022 in San Sebastian, Spain. (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

Belgijski kolesar Remco Evenepoel (Quickstep Alpha Vinyl), je zmagovalec največje španske enodnevne dirke San Sebastían. Belgijski up je dirko dobil v velikem slogu, Matej Mohorič (Bahrain Victorious), Tadej Pogačar in Jan Polanc (oba UAE Emirates), dirke niso končali.

Evenepoel je napadel 47 kilometrov do cilja, takrat je iz glavnine odpadel Mohorič. Tadej Pogačar, ki je Dirko po Franciji končal na drugem mestu, je odpadel že več kot 60 kilometrov pred ciljem. Evenepoelu je sledil Simon Yates (BikeExchange), ki pa je kmalu izpustil kolo belgijskega šampiona. Pavel Sivakov je poskusil z vožnjo na tempo, kmalu so ga ujeli še Tiesj Benoot, Bauke Mollema (Trek Segafredo) in Carlos Rodriguez (Ineos Grenadiers). Skupinica ni ujela prave sloge in Remco se jim je le oddaljeval. Na zadnjem vzponu je iz zasledovalne skupine skočil Benoot, ki se je kmalu začel oddaljevati. V cilju je Evenepoel imel dve minuti prednosti pred Sivakovim na drugem, ter dve minuti in pol pred Tiesjom Benootom na tretjem mestu. Mollema in Rodriguez sta zaostala tri minute in enajst sekund. Simon Yates je na koncu omagal in zaostal tri minute in pol. Do desetega mesta so se zvrstili še Tomš Skujinš (Trek Segafredo), Mattias Skjelmose Jensen (Trek Segafredo), Rigoberto Urán (Ef Education) in Lorenzo Rota (Intermarché Wanty), ki so končali v glavnini. V isti skupini so končali tudi asi, kot so Vincenzo Nibali (Astana), Esteban Chaves (EF Education) in Domenico Pozzovivo (Intermarché Wanty).

Tako so mnogi favoriti napovedali dobro formo pred Dirko po Španiji, kjer bomo očitno lahko računali na dober rezultat Evenepoela, Yatesa, Nibalija in ostalih.

Jan Polanc je danes opravil veliko dela.

Tadej Pogačar, Matej Mohorič in Jan Polanc, danes niso bili konkurenčni za visok rezultat, vsi trije so dirko predčasno končali. Pogačar in Mohorič sta sicer pred kratkim končala Dirko po Franciji, zato je padec forme razumljiv.

Evenepoel je napadel 47 kilometrov do cilja, takrat je iz glavnine odpadel Mohorič. Tadej Pogačar, ki je Dirko po Franciji končal na drugem mestu, je odpadel že več kot 60 kilometrov pred ciljem. Evenepoelu je sledil Simon Yates (BikeExchange), ki pa je kmalu izpustil kolo belgijskega šampiona.

Prejšnji članekUrška Žigart podaljšala sodelovanje z BikeExchange-Jaycom
Naslednji članekPrimož Roglič sam ve najbolje