Egan Bernal še dolgo ostaja “Grenadier”

Glavni tekmec slovenskega dvojca Egan Bernal je sklenil novo pogodbo s svojim dosedanjim moštvom. Ta ga z Ineos Grenadiersi veže vse do konca leta 2026.

Ob koncu minule sezone je bilo veliko ugibanj, ali bo Egan Bernal še naprej vozil v dresu Ineos Grenadiersov. Novice o nezadovoljstvu Kolumbijca so v medije prihajale na dnevni ravni, prav tako hitro pa so jih v britanskem taboru tudi zavračali.

Očitno večjih težav na relaciji Bernal – Ineos res ni bilo, saj je 24-letnik pravkar podpisal petletno podaljšanje pogodbe, ki se mu izteče šele po koncu sezone 2026.

Aktualni zmagovalec Dirke po Italiji se je kot lastnik najdaljše pogodbe na drugem mestu izenačil z Joaom Almeido in Remcom Evenepoelom, medtem ko si najdaljši dogovor v karavani lasti Tadej Pogačar. Ta se mu izteče leta 2027.

Zelo pomembno je, da sem podpisal nov dogovor. V tej ekipi sem srečen. Ponosen sem na moštvo in osebje. Pogodbo sem podpisal za čas svojih najpomembnejših let. To bodo moja najboljša leta in želim jih preživeti s to ekipo,” je povedal Bernal.

“Zelo sem ponosen, da sem Grenadier. Ko prideš na dirko, čutiš, da imaš podporo in pravi pogon za seboj.”

“Že na samem začetku sem v ekipi spoznal, da vsi delajo za le en cilj. Vidiš in čutiš, da imajo vsi radi šport, da so predani in imajo pravo mentaliteto,” je še dodal.

Kolumbijec se bo v prihajajoči sezoni ponovno preizkusil na Dirki po Franciji, kjer bo skušal konkurirati Tadeju Pogačarju in Primožu Rogliču. Britanci so že napovedali, da bodo vse stavili na Bernala, ki je na lanskem Giru dokazal, da je zopet pripravljen na največje dirke.

Prejšnji članekTadej Pogačar na pripravah že podira rekorde
Naslednji članekPogačar tudi uradno potrdil napad na Tour in Vuelto